Național

Romania, primul loc in Europa la bugetari

Ziarul de Vrancea
27 aug 2009 528 vizualizări
Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a declarat, ieri ca 6% din populatia Romaniei lucreaza in sistemul bugetar, din acest punct de vedere fiind pe primul loc in Europa.

Liderul sindical a facut o comparatie cu Belgia, unde doar 3,5% din populatie lucreaza in sistemul bugetar. Numarul de angajati din sectorul public va fi redus cu 326.000 posturi, de la 1,394 milioane in prezent la 1,068 milioane persoane, pina in 2015, termenul pina la care trebuie aplicata legea de salarizare unitara, a declarat, marti, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea. El a aratat ca reducerea diferentei dintre salariile mici si cele mari din sectorul bugetar, prin majorarea remuneratiilor aflate in prezent la un nivel scazut, impune "o reforma" a numarului de personal din sectorul bugetar. Astfel, numarul de personal din sectorul public va scadea la 1,244 milioane persoane in 2011, la 1,207 milioane angajati in 2012 si la 1,170 milioane salariati in 2013, urmind ca schema de personal bugetar sa fie redusa in 2014 la 1,135 milioane persoane.

In anul 2015, luat in calcul pentru finalizarea aplicarii legii de salarizare unitara in sectorul bugetar, numarul de angajati va ajunge la 1,068 milioane de persoane. Pogea a aratat ca 29,5% din totalul personalului bugetar lucreaza in invatamint, 9,8% sint functionari publici, 9,5% jandarmi si militari, 1,3% reprezinta personalul de specialitate din sistemul judiciar, iar 28,4% reprezinta personalul contractual si alte categorii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.