Național

Magistratii vor decide noi forme de protest

Ziarul de Vrancea
26 aug 2009 484 vizualizări
Instantele din tara vor decide, in cadrul adunarilor generale care vor avea loc peste citeva zile, ce forme de protest vor adopta fata de nerezolvarea problemelor din justitie semnalate in urma cu citeva luni, in timp ce, in Mures, judecatorii nu mai poarta roba in sala de judecata.

Horatius Dumbrava, judecator la Curtea de Apel Tirgu Mures, a declarat, ieri, ca in cadrul Adunarii Generale a instantelor din raza CA Tirgu Mures s-a votat, pe 19 august, ca judecatorii sa nu mai poarte roba in sala de judecata, sa nu mai faca parte din birourile electorale si sa se intrerupa activitatea incepind cu 1 septembrie. O prima masura, privind nepurtarea robei, s-a aplicat incepind cu data de 20 august.

Seria adunarilor generale va continua la Curtea de Apel Bucuresti, pe 28 august, si la alte instante din tara, in data de 31 august, adica inainte de terminarea vacantei judecatoresti.

Astfel, presedintele UNJR a declarat ca a trimis o scrisoare deschisa catre curtile de apel din tara, la sfirsitul saptaminii trecute, in care solicita organizarea de adunari generale pentru luarea unor decizii privind viitoare proteste ale magistratilor. Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania arata ca sistemul judiciar are nevoie, la fel ca in urma cu citeva luni, de asigurarea unui cadru legislativ coerent, introducerea unor norme de procedura care sa asigure celeritatea actului de justitie, noi reguli de organizare judiciara care sa permita solutionarea unui numar rezonabil de cauze intr-un interval de timp determinat, un mod de administrare eficient, inclusiv de ordin financiar, care sa asigure o marja de autonomie si independenta instantelor.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.