Național

Scandalul Mircea Basescu

Ziarul de Vrancea
26 aug 2009 512 vizualizări
Mircea Geoana sustine ca Traian Basescu este in conflict de interese in CSAT din cauza afacerilor fratelui sau n liberalii ii cer presedintelui explicatii privind afacerile fratelui sau

Pentru prima oara de la inceptul scandalului privind implicarea lui Mircea Basescu in firme legate de comertul cu arme, liderul PSD, Mircea Geoana, a reactionat ieri. Geoana sustine ca presedintele Traian Basescu este in acest moment in conflict de interese in cadrul CSAT din cauza afacerilor fratelui sau, el adaugind ca in acest caz trebuie sa se pronunte mai intii institutiile de forta ale statului si abia apoi Parlamentul. Intrebat daca e nevoie ca in CSAT sa se discute situatia creata de dezvaluirile din presa despre posibilele afaceri ale lui Mircea Basescu cu trafic de armament, Geoana a sugerat ca CSAT nu ar putea sa ancheteze corect evenimentele, spuind ca seful statului este in acest moment incompatibil in CSAT din cauza fratelui sau. "Ce face actualul CSAT, cu actualul presedinte, tare mi-e ca este un usor conflict de interese acolo si tare mi-e ca aceasta structura nu poate fi folosit in acest mod", a declarat presedintele Senatului.

Mircea Geoana a spus apoi ca in cazul acestui transport de munitie in care ar fi fost implicat Mircea Basescu trebuie sa se pronunte intii institutiile din domeniul securitatii, si abia apoi Parlamentul. "Eu sint convins ca si Parlamentul are o obligatie constitutionala de a se apleca asupra lucrurilor care sint de competenta sa. Dar inainte de Parlament, este nevoie de institutiile statului roman, aicea sint acuzatii extrem de grave, sint suspiciuni extrem de severe care planeaza la cel mai inalt nivel din Romania si cred ca prima obligatie este a institutiilor care sint din structuri de forta ale statului roman, pentru ca sint elemente care, evident, sint de apanajul sistemului de securitate nationala", a aratat el.



Antonescu: Basescu trebuie sa clarifice acuzatiile aduse fratelui


Liderul liberal a cerut sefului statului sa clarifice acuzatiile aduse de jurnalistul S. R. Stanescu fratelui sau Mircea Basescu, cu privire la faptul ca acesta ar fi fost implicat intr-o afacere de trafic de explozibil alaturi de o persoana pe nume Bakri Imad Abdul Reda, suspectata de legaturi cu organizatii teroriste si aflata in vizorul Interpol. "Asemenea scandal de presa e de natura sa provoace prejudicii grave imaginii Romaniei, statului roman, presedintelui si unor institutii fundamentale din statul roman. Acest subiect nu poate fi tratat in regimul uzual al mai micilor sau mai marilor scandaluri de presa, ci trebuie sa primeasca raspunsuri si clarificari urgente de la indrituiti", a declarat Crin Antonescu, dupa sedinta Birouului Politic Central al partidului.

Liderul PNL a mentionat ca, in calitate de presedinte al PNL, ii cere presedintelui Traian Basescu "sa dispuna toate masurile necesare, sa faca toate demersurile necesare, prin intermediul institutiilor statului pe care le coordoneaza pentru a da un raspuns clar si urgent tuturor acuzatiilor care i se aduc in materialul publicat de Sorin Rosca Stanescu".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.