Național

Videanu: Coalitia a discutat masurile pentru care Guvernul isi asuma raspunderea

Ziarul de Vrancea
25 aug 2009 566 vizualizări
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anuntat ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe o parte a masurilor convenite in coalitie pentru redresarea economiei, pentru a caror aplicare se vor cheltui 248 milioane lei in 2009, dar care vor aduce, in 2010, 398 de milioane de lei la buget.

"Accentul discutiilor s-a pus pe masurile convenite, pe cele patru categorii de masuri, pentru stimularea economiei, pentru cresterea veniturilor bugetare, pentru cresterea lichiditatii monetare in sistemul bancar si pentru rationalizarea cheltuielilor publice", a declarat, ieri, la finalul sedintei Coalitiei, prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu. Prim-vicepresedintele PD-L a precizat ca, in urma discutiilor din coalitie, s-a stabilit ca foarte multe dintre aceste solutii pentru redresarea economiei se pot rezolva prin masuri administrative la nivelul ministerelor, o parte dintre ele prin Hotariri de Guvern si o parte din aceste masuri vor face subiectul asumarii raspunderii Guvernului in Parlament. "Setul de masuri propus a fost si cuantificat sub aspectul impactului bugetar si, pentru anul 2009, aplicarea acestor masuri inseamna un efort bugetar de aproape 248 milioane de lei, dar pe 2010 avem un venit suplimentar de aproape 398 milioane de lei in bugetul consolidat. Practic, chiardaca aceste masuri necesita o alocare bugetara in aceasta periooada, pe termen mediu isi produce efecte, ceea ce inseamna venituri in cadrul bugetului", a spus Videanu. Masurile pe care Guvernul isi va asuma raspunderea vizeaza scutirea de impozit a profitului reinvestit, sustinerea productiei pentru export prin garantii si contragarantii, imbunatatirea Legii investitiilor, inclusiv prin reducerea pragurilor si simplificarea procedurilor legislative, introducerea impozitului forfetar pe activitati unde evaziunea fiscala este dificil de evaluat, extinderea dincolo de prevederile in vigoare-care se refera in principal la concesiunea de lucrari in principal in zona infrastructurii-a cadrului legal pentru parteneriatul public-privat ca un instrument de stimulare a investitiilor straine directe, adoptarea Legii responsabilitatii fiscale.


.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.