Național

Boc da bani la trei ministere - învatamint, Justitie si Interne

Ziarul de Vrancea
15 aug 2009 744 vizualizări
Primul ministru Emil Boc a anuntat ca, în urma rectificarii bugetare, trei ministere vor primi suplimentari de fonduri, fiind vorba despre Justitie, învatamint si Interne

"Vreau sa stie fiecare judecator, procuror din aceasta tara ca pentru ceea ce inseamna functionarea sistemului, bani pentru citatii, bani pentru asigurarea bazei materiale, bani pentru functionalitatea sistemului judiciar vor fi alocati in continuare. Am facut deja unele ajustari financiare si sistemul judiciar va avea bani, la fel cum vom asigura resurse financiare suplimentare pentru MAI si pentru Educatie, pentru a asigura obligatiile salariale pe care statul le are fata de acesti functionari, repet, in limitele bugetului de stat", a spus Boc. Judecatorii din Bucuresti, Cluj si alte orase din tara au protestat luna trecuta fata de subdimensionarea bugetului alocat instantelor, acuzind ca nu au bani de timbre pentru a trimite citatii si sint presati de furnizorii de utilitati in ceea ce priveste plata unor facturi restante. Judecatorii au protestat prin intreruperea judecarii cauzelor.


Ministrul Sanatatii afirma ca Romania are prea multe spitale


Romania are nevoie de cel mult 150 de spitale, in conditiile in care numarul acestora este acum de trei ori mai mare, sustine ministrul Sanatatii, Ion Bazac. Intrebat care este scenariul cel mai pesimist privind sistemul de sanatate din tara noastra, in actualul context de criza, Bazac a spus ca, in prezent, numarul spitalelor este mult prea mare si este nevoie de o restructurare in sistem. "Sistemul de sanatate din Romania are o mare problema: are 431 de spitale si cheltuieste 85% din buget (bugetul Ministerului Sanatatii - n.r.). Solutia nu este decit restructurarea. Si lucrul acesta se va intimpla. Am promis. Oricit de mare ar fi procentul primit din PIB, cred ca ar trebui sa avem spitale care sa functioneze eficient si in orice caz mult mai putine", a afirmat Bazac. El a precizat ca prin restructurare nu intelege neaparat inchiderea spitalelor existente. "Restructurare inseamna conversie a spitalelor in alt gen de asistenta medicala, asa cum sint in Uniunea Europeana. Eu am spus de multe ori ca nu vreau sa inventam modele noi, sint tari care au facut aceste restructurari si care functioneaza, Franta este una, Elvetia este alta, Germania este in curs. Cred ca modelele astea trebuie preluate si implementate. Romania are nevoie de maxim 150 de spitale", a adaugat Bazac.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.