Național

Sinistratii din Vadu Rosca vor sa fie vecini cu mama lui Oprisan

Sebastian Oancea
26 iul 2005 680 vizualizări
Stramutarea sinistratilor va fi hotarita de ADS

Sinistratii din satul Vadu Rosca au cerut autoritatilor, inclusiv presedintelui Traian Basescu, stramutarea din sat, in urma inundatiilor din 12-14 iulie. Autoritatile au luat in calcul mutarea celor peste 400 de familii, dar operatiunea va fi extrem de dificila. Potrivit subprefectului Manole Merchea, o echipa de la Agentia Domeniilor Statului va evalua astazi situatia locatiilor la care s-au gindit autoritatile: islazul comunei Vulturu sau zona Petresti, pe terenurile Pomicola. "Deocamdata doar cetatenii satului Vadu Rosca au cerut stramutarea", ne-a spus subprefectul. Indiferent de locatia care va fi stabilita pentru stramutare, vor fi repartizate 25 de hectare pentru viitorul asezamint pe care se vor stabili satenii din Vadu Rosca. Totusi, locuitorii din Vulturu nu prea sint de acord cu mutarea consatenilor din Vadu Rosca pe islazul comunal, dar nici cei din Vadu Rosca nu prea vor sa se mute la Vulturu, ci sa vina mai aproape de Focsani. In paralel, autoritatile evalueaza si terenurile agricole inundate, dar, deocamdata, nu se stie cum vor fi despagubiti sinistratii. Ieri, autoritatile au fost prezente din nou in Vadu Rosca. "Oprisan a spus sa stam linistiti, ca «nu vedeti pamint la Petresti, sa va duceti pe islaz la Vulturu»! Il rugam sa ne lase sa ne alegem viitorul unde vrem noi, nu unde vrea el. Sa vie sa intre din casa in casa, ca sa vada ca peste 400 de case sint distruse total. Sa ne mute la Cring linga maica-sa, si linga preotul din Vadu Rosca! Daca prefectul ne-a aprobat sa ne ducem la livada statului, de ce nu ne lasa in pace? Acum 3 ani am fost la Oprisan si i-am spus sa repare digul, dar n-a facut nimic, eu l-am avertizat in scris si mi-a raspuns ca ia masuri, dar nu s-a facut nimic! De asta am patit ce-am patit! Noi sintem hotariti sa ne ducem la Cring, 350 de oameni am facut tabel cu cereri pentru stramutare! Odata ce prefectul ne-a spus ca ne muta la Petresti, noi nu mai plecam in alta parte! Pe data de 19 a venit si domnul presedinte Basescu si ne-a promis ca ne muta!", ne-a spus Gheorghe Cristea, localnic din Vadu Rosca, in virsta de 77 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.