Național

Si judecatorii au ajuns sa se plinga la CEDO

Ziarul de Vrancea
14 aug 2009 599 vizualizări
Magistratii acuza statul ca submineaza puterea judecatoreasca

Refuzul statului roman, prin institutiile sale, de a plati restantele recunoscute prin hotariri judecatoresti definitive submineaza puterea judecatoreasca, iar magistratii trebuie sa primeasca despagubiri morale, se arata in plingerea semnata de 400 de judecatori si trimisa miercuri, la CEDO. Magistratii solicita punerea imediata in executare a hotaririlor judecatoresti ramase definitive, referitoare la drepturile lor banesti, precum si obligarea statului roman la plata de despagubiri morale. Judecatorii care au semnat plingerea explica, in document, ca Executivul a inoculat populatiei ideea ca judecatorii urmaresc doar veniturile financiare si ca nu sint interesati de actul de justitie, fapt care ar fi dus la o scadere a increderii romanilor in corpul de magistrati. De asemenea, judecatorii precizeaza, in plangere, ca "suma datorata cu titlu de daune morale poate sa fie la limita modicitatii, insa cererea de condamnare ar avea un caracter reparator, deoarece nici o profesie si nici unii dintre noi nu putem trai in climatul de dezonoare la care a fost adusa profesia pe care o exercitam".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 14 ore, 24 minute, 52 secunde
Judecatorii o sa castige, dar ce fac alti bugetari care au castigat procese, au sume mult mai mici si nu-si primesc banii? Din cauza magistratilor, care au de recuperat sume foarte mari, sufera si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.