Național

Parada posturilor desfiintate la Guvern

Ziarul de Vrancea
13 aug 2009 661 vizualizări
Multe dintre acestea sint neocupate, sustin ministrii care au prezentat ieri planurile de restructurare

La indemnul premierului Emil Boc, ministrii s-au prezentat la sedinta de ieri a Guvernului cu noile organigrame ale ministerelor pe care le conduc. Desfiintarea unor posturi si restructurarea agentiilor si seviciilor din subordine vor restringe aparatul guvernamental cu mai mult de 9000 de joburi, aproximativ un sfert dintre acestea fiind insa neocupate. Insusi premierul a dat exemplu reducind de la 21 la 16 numarul structurilor coordonate de el si desfiintind 1317 de posturi (dintre care 1000 sint ocupate).


Ministerul Economiei detine recordul


Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca in jur de 10.200 de persoane din cadrul societatilor comerciale si din cadrul companiilor nationale vor fi restructurate pina la sfirsitul anului. "Un numar de 30 de societati comerciale si companii nationale sint in proces de restructurare a activitatii si il vor continua, astfel incit de la inceputul anului s-au disponibilizat aproape 4.800 de oameni si pina la sfirsitul anului se vor mai restructura alti 5.400. Astfel ca, in total, vor fi disponibilizati in jur de 10.200 de oameni", a precizat ministrul Videanu.


Finantele renunta la 477 de posturi, dar ingroasa structurile de control


Ministerul Finantelor Publice va desfiinta 50 de administratii teritoriale de la nivel comunal si orasenesc precum si 477 de posturi bugetate, economia facuta in urma acestor masuri fiind de 500.000 lei lunar, a anuntat Gheorghe Pogea. Pogea a adaugat ca in perioada urmatoare va avea loc o redistribuire a personalului si ca o serie de angajati vor fi transferati catre directiile din Agentia Nationala de Administrare Fiscala ce se ocupa cu combaterea fraudei si a rambursarii ilegale de TVA. în plus, ministrul a afirmat ca excedentul obtinut de institutiile care se autofinanteaza va fi preluat la bugetul de stat. Pe de alta parte, ministrul Finantelor a anuntat ca in lunile septembrie, octombrie si noiembrie nu va incasa salariul aferent unui numar de 10 zile si ca nu isi va lua concediu in aceasta perioada.


Ministerul Muncii trece in somaj 1300 de angajati


Peste 1.300 de angajati vor fi disponibilizati in urma comasarii a 10 structuri si desfiintarii alteia aflate in subordinea Ministerului Muncii, sigurele agentii care nu vor fi afectate in urma restructurari fiind ANOFM si Casa Nationala de Pensii, a anuntat Marian Sarbu. Ca o ironie, nu scapa de restructurare nici Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre femei si barbati, care va ramine cu 41 de angajati dintr-un total de 67.


1.200 de posturi desfiintate la Agricultura


Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va restructura circa 1.200 de posturi din cadrul unitatilor din subordine, a declarat ministrul de resort, Ilie Sarbu. "Cu tot ceea ce se va reduce la ADS ramine o rezerva pentru ANIF la care nu am ajuns inca la o concluzie. E vorba de circa 1.200 de persoane care vor fi reduse", a spus Ilie Sarbu la finalul sedintei de Guvern. Sarbu a concluzionat ca Ministerul Agriculturii va reduce numarul de agentii si institute din subordine de la 31 la 21.


Economii la Ministerul IMM-urilor


Ministerul întreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA) va restructura 260 de posturi, obtinindu-se o economie de 3,313 milioane lei, a declarat ieri, dupa sedinta de Guvern, ministrul de resort, Constantin Nita. De asemenea, cele doua mari entitati ale ministerului, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) si Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), care sint institutii obligatorii si au corespondente in Uniunea Europeana, vor avea restructurate, in total, 103 posturi.


Ministerul Sanatatii pierde 627 de oameni


Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat o reducere de 627 de posturi din cadrul ministerului si a institutiilor subordonate acestuia, cadrele medicale nefiind afectate de disponibilizari. Cele mai mari reduceri se vor face in cadrul directiilor de sanatate publica, unde vor fi disponibilizati 304 angajati, si al Agentiei Nationale a Medicamentului, unde s-a hotarit renuntarea la 151 de posturi. Masurile legislative si organizatorice ale Ministerului Sanatatii vizeaza numai reorganizarea aparatului administrativ, fara a afecta activitatea spitalelor.


Transporturi mai "usoare", Dezvoltare mai "subtire"


Tot 627 de posturi a anuntat si ministrul Transporturilor ca se vor restructura. Radu Berceanu are in vedere un numar de sapte agentii, societati si companii din subordinea ministerului.

La rindul sau, ministrul Dezvoltarii Regionale, Vasile Blaga, a anuntat ca va comasa trei dintre cele sase structuri din subordinea ministerului pe care il conduce si va reorganiza o alta, adaugindu-i o noua Directie si reducind la jumatate personalul, 271 de posturi urmind sa dispara.


La Administratie si Interne, 1225 de posturi nu vor mai fi ocupate


Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat ca un numar de 1225 de posturi nu vor mai fi ocupate si a anuntat comasarea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici cu Institutul National de Administratie, precum si alte reorganizari. "Vor exista reduceri ale functiilor de conducere, vor fi mai putini directori si directori adjuncti, este inevitabil. La nivel de servicii si de birouri, vor exista reducerile corespunzatoare pentru ca nu vor mai exista nici doua directii de resurse umane...", a afirmat Nica, precizind ca este vorba despre 75 milioane de lei pe an ca economii.


Educatie cu 401 posturi in minus


Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, la rindul sau, o reducere de 401 posturi din cadrul institutiilor subordonate, reprezentind o economie de 12 milioane de lei pe an.

Si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, prin ministrul Gabriel Sandu, a anuntat ieri ca 314 posturi vor fi reduse din structurile ministerului, care vor aduce economii de 70,4 milioane de lei, precum si desfiintarea Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale.

Ministerul Mediului va micsora numarul de agentii din subordine de la 11 la 8 si va reduce 444 de posturi, din care numai 31 sint ocupate in prezent, iar economiile la buget generate de aceasta masura se cifreaza la 16,879 milioane lei, a declarat ministrul de resort Nicolae Nemirschi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.