Național

Tariceanu explica de ce a umplut Guvernul cu angajati

Ziarul de Vrancea
8 aug 2009 631 vizualizări
Cheltuielile cu personalul în 2005-2008 au crescut cit a permis cresterea economica, afirma fostul premier

Fostul permier Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca acuzele lui Traian Basescu si Emil Boc privind supradimensionarea aparatului administrativ in timpul Guvernului sau sint nejustificate. "Cheltuielile cu personalul bugetar au crescut in perioada 2005-2008 exact atit cit a permis dezvoltarea economica. Pentru ca economia Romaniei a crescut, am putut majora salariile si pensiile, astfel incit romanii sa aiba un trai decent. Astazi, aceiasi romani isi pierd locurile de munca, platesc taxe si impozite in plus la stat si se tem pentru siguranta zilei de miine din cauza acestei guvernari catastrofale", explica fostul premier intr-un comunicat.

El sustine ca presedintele Basescu si premierul Boc invoca cresterea disproportionata a cheltuielilor cu personalul bugetar fie din lipsa de responsabilitate, fie din incompetenta. Tariceanu l-a invitat pe Emil Boc sa analizeze cu cit au crescut bugetele Administratiei Prezidentiale, ale Ministerului Turismului si ale Ministerului Tineretului si Sportului, in conditiile in care criza afecteaza economia romaneasca. Liberalul a adaugat ca guvernul sau "nu a risipit nici un leu" din Fondul National de Dezvoltare si a acuzat actuala putere ca nu stie cum sa utilizeze Fondul. Coalitiei PSD-PDL i se imputa si faptul ca, in numai opt luni, a dus Romania de la o crestere economica de 8% la o contractie de 8%. "Solicit actualei puteri sa renunte la tema populista si mincinoasa privind «greaua mostenire» si sa-si asume public responsabilitatea pentru dezastrul economic in care a adus Romania", incheie fostul premier.

Iesirea sa la rampa vine la o zi dupa ce Emil Boc a afirmat ca in perioada 2005-2008 cheltuielile cu personalul bugetar au crescut cu 200%, fapt ce nu si-a gasit justificare in cresterea economica. De asemenea, miercuri, presedintele Traian Basescu a declarat ca in perioada urmatoare, aproximativ 10.000-15.000 de persoane vor trebui sa paraseasca institutiile statului, personal incadrat "nejustificat" in sistem in timpul guvernului Tariceanu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.