Național

Familiile au interdictie la ocuparea functiilor de conducere in universitati

Ziarul de Vrancea
8 aug 2009 610 vizualizări
Prevederea apare in proiectul Codului educatiei si vizeaza membrii cuplurilor care predau in aceeasi universitate

Cea mai inalta functie din educatie va fi cea de profesor universitar conducator de doctorat, iar persoanele casatorite nu vor mai putea ocupa functii de conducere subordonate, potrivit propunerilor aduse Codului educatiei la ultimele discutii dintre Ministerul Educatiei si sindicate. Chiar daca, initial, comisia care discuta Codul educatiei nu a fost de acord cu infiintarea unui grad didactic de excelenta superior celui de profesor universitar, infiintare propusa de ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, sindicalistii au acceptat ca functia de profesor universitar conducator de doctorat sa fie cea mai inalta intre profesori. "Este un indicator de calitate pe care vrem sa il mentionam in Cod. în privinta rudelor care lucreaza in universitar, am decis ca persoanele casatorite sa nu poata ocupa functii de conducere in institutiile de invatamant, adica sa nu fie posibil ca unul dintre soti sa fie in directa subordonare a celuilalt. Am decis ca, deocamdata, sa nu extindem interdictia si la alte grade de rudenie", a declarat presedintele Federatiei Alma Mater, Anton Hadar. în plus, in urma discutiilor pe textul statutului personalului didactic, s-a decis eliminarea functiei de preparator universitar.

Pe de alta parte, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a precizat ca absolventii care vor dori sa lucreze in invatamint nu vor putea ajunge la catedra decit dupa un an de stagiatura pe linga un cadru didactic deja in activitate si dupa sustinerea a doua examene, unul practic si unul scris.

Discutiile despre Codul educatiei sint intrerupte pina pe 11 august, interval in care sindicatele vor centraliza, din teritoriu, completari care sa fie aduse textului propus de Ministerul Educatiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.