Național

Si autoritatile locale vor un anumit procent din PIB pentru proiectele de dezvoltare

Ziarul de Vrancea
8 aug 2009 583 vizualizări
Liviu Dragnea, presedintele UNCJR, afirma ca a înaintat Ministerului de Finante un proiect pentru modificarea Legii Finantelor Publice Locale si ca una din propuneri vizeaza alocarea unui anumit procent din PIB pentru proiecte de dezvoltare ale administratiilor locale

"Scopul acestor modificari este sa reusim construirea bugetelor locale atit pentru functionare, cit si pentru dezvoltare. De la Consiliu Judetean la primarie de comuna nu trebuie sa existe teama ca nu vor fi bani de functionare sau pentru proiecte. Proiectele de investitii trebuie sa fie multianuale si o masura pe care o luam in calcul este sa stabilim ca un anumit procent din PIB sa mearga pentru acest lucru, pentru dezvoltare", a declarat presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania. Liviu Dragnea a mai declarat ca a discutat deja cu ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, si ca spera ca saptamina viitoare un grup de lucru, la care vor fi invitati probabil si reprezentanti de la Ministerul de Interne si al Administratiei, va incepe sa elaboreze principiile si textul de lege. Liderul PSD a precizat ca acest subiect va fi discutat si luni la intilnirea de la Guvern intre coalitie si reprezentantii administratiilor locale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.