Național

Completari de week-end la Codul educatiei

Ziarul de Vrancea
7 aug 2009 641 vizualizări
Discutiile despre Codul educatiei vor fi întrerupte între 7 si 11 august, interval în care sindicatele vor centraliza, din teritoriu, completari care sa fie aduse textului propus de Ministerul Educatiei.

Intreruperea discutiilor a fost consemnata intr-un protocol semnat, ieri, de sindicatele reprezentative din invatamint, Ministerul Educatiei si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania. Protocolul stabileste modul de lucru in discutiile legate de Codul educatiei. Sindicatele, studentii si reprezentantii Ministerului Educatiei si ai institutiilor de invatamint au discutat, ieri, pe tema invatamintului privat. Dupa finalizarea textului Codului educatiei, acesta va fi trimis de sindicate la birourile executive din teritoriu, iar Ministerul Educatiei il va supune dezbaterii publice timp de o luna.


Studenta din Timisoara va fi judecata pentru complicitate la omor


Raul Sergiu Florea va fi cercetat in continuare pentru omor, iar prietena lui, Carmen Bejan, pentru complicitate la omor, chiar daca fata a recunoscut ca i-a aplicat barbatului de 65 de ani lovituri cu cutitul in zona pieptului, sustin procurorii timisoreni. Medicii legisti sint cei care vor stabili, in aproximativ o luna, daca Trifu Schroth a murit ca urmare a loviturilor cutitului sau pentru ca a fost batut de catre tinarul de 20 de ani. Miercuri seara, avocatul baiatului a declarat ca fata si-a schimbat declaratia si ca i-ar fi aplicat trei lovituri de cutit batrinului, in zona inimii. Raul Florea si-a schimbat si el declaratia intre timp. Initial sustinea ca fiecare din cei doi i-a taiat cite un picior barbatului, ulterior, Florea declarind ca doar el l-a transat pe rom si i-a taiat si gitul, ca sa incapa in geamantan. Declaratiile tinerilor se contrazic si in privinta modului in care Trifu Schroth a ajuns in camera de camin. Fata spune ca l-a cunoscut pe barbatul de 65 de ani pe strada, de unde a racolat-o, iar baiatul a precizat ca prietena lui a acceptat sa intretina relatii sexuale cu Schroth pentru bani. Ambii insa sustin ca s-au inteles sa il transeze pe Trifu Schroth si ca intentionau sa-l transporte pe un cimp, unde sa-l incendieze.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.