Național

Nistorescu a stins scinteia de la care s-a aprins Cotidianul

Ziarul de Vrancea
6 aug 2009 641 vizualizări
n jurnalista Mirela Corlatan, autoarea materialului privind presupusa colaborare cu Securitatea a unui amic de-al lui Cornel Nistorescu, a fost concediata n noul director editorial explica deciziile luate, dar ii pune la zid pe toti cei care au parasit redactia la venirea lui

Primul episod al schimbarilor care au loc zilele acestea in redactia Cotidianului s-a incheiat. Mirela Corlatan, autoarea materialului "Petru Romosan, turnatorul lui Horia Bernea si al lui Ion Negoitescu", despre care jurnalista a afirmat ca a fost scos vineri de pe site-ul publicatiei la solicitarea lui Cornel Nistorescu, declara ca a fost concediata ieri de directorul publicatiei. "Motivatia lui Nistorescu a fost aparitia mea in emisiunea tv aseara (emisiunea "6! Vine presa", difuzata marti seara pe B1 TV, n.r.)", a declarat, pentru Mediafax, Mirela Corlatan.

Jurnalista a precizat ca asteapta decizia oficiala, pentru ca, din punct de vedere juridic, faptul ca a aparut intr-o emisiune de televiziune nu este un motiv pertinent pentru concedierea sa. "Astept decizia. Din punctul meu de vedere, acesta nu e un motiv pertinent de concediere. Astept motivatia oficiala, pentru ca aparitia intr-o emisiune TV nu este un motiv juridic concret", a mai spus Mirela Corlatan.

Luni, jurnalista i-a solicitat patronului trustului Realitatea-Catavencu, Sorin Ovidiu Vintu, printr-o scrisoare deschisa, sa puna un sef la Cotidianul cu care angajatilor ziarului sa nu le fie rusine sa manince din "coliva gazetei", despre care se spune ca o sa fie inchisa.

Cornel Nistorescu, noul director editorial al ziarului, vorbeste, intr-un interviu acordat Evenimentului zilei, despre numirea sa in fruntea Cotidianul, de cenzura, dar si despre cei aflati "in spatele scandalului «Nistorescu»", printre care s-ar numara insusi seful statului. Cornel Nistorescu a preluat incepind de simbata, 1 august, conducerea ziarului Cotidianul, in timp ce Adrian Ursu, redactorul-sef al publicatiei, a fost numit director editorial al Realitatea TV. în interviul mentionat, Cornel Nistorescu spune ca in redactia Cotidianul exista "infiltrati care executa ordine", precizind ca din punctul sau de vedere si presedintele Traian Basescu are "un mic rol" in scandalul declansat dupa numirea sa la conducerea ziarului.

In ceea ce priveste articolul "Petru Romosan, turnatorul lui Horia Bernea si al lui Ion Negoitescu", scris de Mirela Corlatan, directorul publicatiei spune ca doar a aminat publicarea acestui articol.

Cit despre Robert Turcescu, directorul executiv al postului Realitatea FM si fost director editorial al ziarului Cotidianul, care a anuntat ca nu va mai publica editorialul saptaminal in paginile ziarului, Nistorescu spune ca acesta trebuie sa mai "invete meserie".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.