Național

Legile educatiei, prima strigare

Ziarul de Vrancea
4 aug 2009 762 vizualizări
Ecaterina Andronescu va prezenta in zilele urmatoare forma la care s-a ajuns referitoare la Codul Educatiei. Seful sau de partid, Mircea Geoana, mentioneaza insa ca PSD se opune în continuare asumarii raspunderii si cere în schimb "dezbatere publica robusta".

"Dna ministru Andronescu va prezenta in cursul saptaminii forma la care s-a ajuns din punct de vedere al codului Educatiei si sint convins ca printr-o dezbatere publica robusta si comprimata in timp vom putea sa ajungem la un pachet de legi care sa reprezinte un lucru bun pentru sistemul de educatie din Romania si care sa ne puna la adapost de tentatiile electoraliste pe care le resimtim din punct de vedere al educatiei in ultima vreme", a declarat liderul PSD. întrebat daca PSD va accepta pina la urma asumarea raspunderii, Geoana a raspuns: "Sint de acord o data in viata cu dl Miclea. E nevoie de dezbatere publica".

Coordonatorul Comisiei prezidentiale pe educatie, Mircea Miclea, a afirmat ca asumarea raspunderii Guvernului pe pachetul de legi elaborat de Comisie trebuie precedata de o dezbatere publica ampla si acuza Guvernul, ministerul si sindicatele pentru intirzierea adoptarii pachetului legislativ.

Fost ministru al Educatiei, Mircea Miclea a mai spus ca asumarea raspunderii de catre Executiv pentru acest pachet de legi este oportuna deoarece ar duce la schimbarea cadrului legislativ din sistemul de invatamint intr-un timp relativ scurt, dar a precizat ca aceasta procedura ar trebui sa fie ulterioara dezbaterii publice, dezbatere care a intirziat din cauza ministerului de resort, a Guvernului si a sindicatelor.

Miclea sustine ca vina pentru tergiversarea reformei in educatie este impartita intre cele trei parti care au participat, pe 30 aprilie, la intilnirea de la Presedintie prin care pachetul legislativ elaborat de Comisie a fost remis Guvernului, Ministerului Educatiei si sindicatele pentru initierea dezbaterii publice. "Nimeni din cei prezenti - Emil Boc, Ecaterina Andronescu si sindicatele nu au lansat nici o dezbatere publica (...) Presedintia a elaborat un document public ce a fost transferat la Guvern si dupa trei luni ce vedem? Nimic", a spus fostul ministru.


PDL sustine asumarea raspunderii Guvernului pe legile educatiei


Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a anuntat ca partidul sau sustine asumarea raspunderii Guvernului pe legile educatiei ca unica solutie pentru intrarea "in efectivitate" a reformelor din sistemul de invatamint, deoarece asumarea este o procedura mai rapida. Reforma in educatie este una din prioritatile pe care conducerea PDL le-a stabilit pentru perioada urmatoare, alaturi de adoptarea Legii salarizarii unice pina la 1 octombrie, finalizarea Legii reformei sistemului public de pensii si imbunatatirea performantei economice a companiilor de stat. El a sustinut ca procedura asumarii nu este o modalitate de ocolire a Parlamentului, asumarea avind avantajul rapiditatii sale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.