Național

Tot mai multe cazuri de gripa porcina

Ziarul de Vrancea
4 aug 2009 667 vizualizări
Numarul cazurilor de gripa porcina depistate în Romănia a crescut cu 65 în ultima saptamina, bilantul total ajungind la 172, a anuntat ieri Ministerul Sanatatii.

Majoritatea pacientilor diagnosticati in ultimele sapte zile s-au intors in tara din Anglia, Spania, Elvetia, SUA, Insulele Canare, Singapore, Peru, Irlanda si Emiratele Arabe Unite, iar restul reprezinta cazuri secundare, de infectare in urma contactului cu persoane bolnave. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din Romania a fost confirmat pe 23 mai, la o tinara intoarsa din SUA. Majoritatea pacientilor diagnosticati cu gripa porcina in Romania au iesit din spital, dupa ce s-au vindecat in urma tratamentului cu antivirale.


Politist arestat dupa ce si-a impuscat un consatean tragind sase gloante in el


Agentul principal Toader Teodoru, cel care a impuscat duminica un tinar in comuna galateana Oancea, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru tentativa la omor, urmind ca incadrarea juridica sa se modifice in omor calificat deoarece victima a decedat la spital. Mandatul de arestare a fost eliberat ieri dupa-amiaza, de Tribunalul Galati. Dupa pronuntarea hotaririi, politistul a fost dus in arestul IPJ. Procurorul Sorin Leau a apreciat ca politistul din comuna Oancea a folosit arma din dotare in mod nejustificat. "Arma a fost folosita in mod nejustificat, fara somatie, motivat de faptul ca victima ii crease probleme si in perioada anterioara si, intr-un exces de nervi, a actionat cum a actionat si a tras sase focuri de arma", a afirmat purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Galati. Incidentul armat s-a petrecut duminica dupa-amiaza, cind victima, Ciprian Musat, de 28 de ani, fara permis de conducere, se afla intr-un autoturism in centrul localitatii si asculta muzica cu volumul ridicat. Agentul principal Toader Teodoru, de 32 de ani, l-a atentionat ca tulbura linistea publica si conduce fara permis, iar intre cei doi a izbucnit o altercatie. Dupa un schimb dur de replici, politistul a scos pistolul si a tras mai multe focuri de arma in directia tinarului, ranindu-l grav.


Ministerul Justitiei masoara si taie de doua ori


Ministerul Justitiei anunta ca se afla deja intr-o reorganizare, ce ar putea fi urmata de o a doua, iar, in ceea ce priveste institutiile subordonate, ministerul sustine ca personalul acestora este deja insuficient, insa analizeaza o reducere de posturi la Oficiul Registrului Comertului. "în primul rind, am redus schema prin eliminarea din organigrama a 60 de posturi, directionate catre CSM, pentru a fi redistribuite catre instante si parchete, unde exista deficit de personal. în al doilea rind, prin simplificare, prin desfiintarea tuturor posturilor de director adjunct si eliminarea suprapunerii posturilor de conducere, de exemplu sef serviciu "" director adjunct "" director. în al treilea rind, activitatile vor fi grupate pe piloni institutionali, dupa model european. Aceste masuri vor optimiza fluxurile administrative si vor elimina costurile inutile", a declarat ministrul Catalin Predoiu. MJLC sustine ca, in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a HG privind reorganizarea, respectiv pina la inceputul lunii octombrie, se va face o evaluare a capacitatii administrative si profesionale a personalului ministerului si, daca este cazul, vor fi inaintate Guvernului propuneri pentru o a doua reorganizare a ministerului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.