Național

Liderii PSD vor sa faca pace cu PDL

Ziarul de Vrancea
3 aug 2009 614 vizualizări
Ruperea coalitiei nu avantajeaza nici un partid, afirma ei n subiectul fierbinte ar urma sa fie discutat astazi de liderii celor doua partide

Vicepresedintele PSD Constantin Nita a declarat ca nu intelege atacurile PDL la adresa social-democratilor, ca acestea trebuie sa inceteze si ca PSD vrea sa gaseasca un mod de colaborare cu PDL, astfel incit coalitia sa functioneze.

Constantin Nita s-a declarat nemultumit de "atacurile fara precedent" ale PDL la adresa social-democratilor, ministrul sustinind ca PSD nu a recurs la asemenea atacuri publice impotriva ministrilor sau liderilor democrat-liberali. "Probabil ca unele asocieri ale PSD in Parlament au creat atita nervozitate la PDL (...) E timpul sa punem punct atacurilor la adresa PSD, e timpul sa ne aplecam asupra problemelor tarii, e timpul sa stabilim o conduita in cadrul coalitiei", a apreciat ministrul Constantin Nita. El a adaugat ca suprapunerea unei crize politice pe o criza economica ar fi dezastruoasa pentru Romania.

Constantin Nita, care este ministru al IMM-urilor, a afimat ca destramarea coalitiei de guvernamint nu avantajeaza nici un partid si a precizat ca se impune un nou mod de conduita intre PSD si PDL. "Ruperea coalitiei nu avantajeaza nici un partid politic si nu avantajeaza nici tara. O cadere economica de 8% este foarte greu de remontat cu un Guvern minoritar sau cu un guvern care n-are majoritate parlamentara. Este greu de crezut ca un Guvern de 32%, fie al PSD, fie al PDL, ar putea rezista unei asemenea crize", a declarat Constantin Nita.

Nita a sustinut ca PSD doreste sa gaseasca un mod de colaborare cu PDL, astfel incit functionarea coalitiei sa nu fie afectata.


Consens non-combat in PSD


Declaratiile lui Constantin Nita vin sa intareasca afirmatiile facute de mai multi lideri PSD care au reactionat la scrisoarea PDL, transmisa vineri, prin care democrat-liberalii sustineau ca partenerii din coalitie nu mai respecta Protocolul, nu cunosc programul de guvernare si sint "inconsecventi si iresponsabili, populisti si demagogi". Astfel, Ilie Sirbu a declarat ca in sedinta de astazi a coalitiei trebuie luata o decizie categorica in privinta aliantei cu PDL. "Atit eu, cit si colegii mei nu avem pretentia ca sintem ingeri, dar nici nu putem accepta jigniri cum sint «inconsecventi», «iresponsabili» si «populisti». Consider ca mare parte din acuzatiile care ni s-au adus nu sint altceva decit un mod de actiune al PDL pe care l-a demonstrat in toate guvernarile la care a participat pina acum. Acceptam cu totii ca traversam un moment greu, ca efectele crizei sint tot mai pronuntate, dar in nici un caz de aceasta data PDL nu mai poate sa apara in fata oamenilor ca «fetita nevinovata» care, dupa ce a comis greseala, arunca vina pe partenerul in care avea incredere", a spus Ilie Sirbu.

Si vicele Liviu Dragnea declara ca va propune "in Coalitie: ori reusim sa gasim cai prin care sa nu ne mai certam, sa ne intelegem ca sa facem ceva in tara asta, ori sa rupem pisica, pentru ca Romania nu mai poate fi guvernata in stilul asta".

în schimb, Marian Vanghelie a sustinut, in cadrul unei emisiuni Realitatea TV, ca alianta cu PDL va functiona pina dupa alegerile prezidentiale, pentru ca nu ar fi benefica o rupere a coalitiei. "Cred ca aceasta coalitie va rezista pina dupa alegerile prezidentiale (...) Nu cred ca este o solutie benefica sa punem la cale sa plecam. Trebuie sa fim corecti: nu poti sa pleci cu doua luni inainte, pentru ca nimeni nu ne mai crede ca este criza si ca nu ne-am inteles cu partenerii de guvernare", a declarat Marian Vanghelie.



PSD: Decit 20% din posturile bugetare desfiintate, mai bine 20% in minus la salarii


Ministrul social-democrat pentru IMM, Constantin Nita, a afirmat ieri ca PSD nu agreeaza solutia propusa de presedintele Traian Basescu, de reducere cu 20% a posturilor in sectorul bugetar. Nita sustine ca social-democratii ar opta pentru o reducere temporara a salariilor bugetare cu 20%, pentru ca locurile de munca din sectorul bugetar sa poata fi pastrate. Ministrul a declarat ca problema unei reduceri cu 20% a posturilor din sectorul bugetar nu a fost niciodata discutata in Guvern, desi a fost abordata tema reducerii cheltuielilor publice si a restructurarii administratiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.