Național

OTV, N24 si Antena 3, campioanele greselilor de limba romana la TV

Ziarul de Vrancea
31 iul 2009 592 vizualizări
Numarul greselilor de limba romana inregistrate pe posturile de televiziune din Romania este in usoara scadere fata de 2008, iar OTV, N24 si Antena 3 se afla, in continuare, pe primele locuri in topul erorilor, potrivit rapoartelor CNA.

Postul OTV, lider in topul greselilor, a inregistrat, in medie, 89 de erori pe luna, in perioada 20 martie-20 aprilie, si 90 de greseli in intervalul 20 mai -20 iunie. Greselile din audiovizual sint pe cit de diverse, pe atit de grave, iar inventarierea lor ar putea fi folosite la elaboarea unui manual de limba romana. Printre erorile gasite de realizatorii monitorizarii se numara pleonasmele ("incepe sa porneasca", "sa ascultam cu urechea"), formele gresite de imperativ ("nu-ti fa credit!"), formele lexicale gresite ("si-au gasit servici"), dezacordul in gen al numeralului compus ("pina la doisprezece tone") si alte sute de "perle", printre care "atirnati de tavanele pesterelor", "presedinte al Consiliului de Ministrii", "o monstra de fotbal total" si "nu se poate face legatura, o sa resun eu". In 2008, posturile TV cu multe greseli inregistrau, in medie, peste 100 de erori pe luna.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.