Național

Romanii se vad in UE abia in 2008

Ziarul de Vrancea
5 iul 2005 530 vizualizări
Romanii s-au pus parca de acord cu multe tari europene si afirma la unison ca data de 1 ianuarie 2008 pare mai realista pentru aderarea la UE decit data de 1 ianuarie 2007.

Romanii s-au pus parca de acord cu multe tari europene si afirma la unison ca data de 1 ianuarie 2008 pare mai realista pentru aderarea la UE decit data de 1 ianuarie 2007. Potrivit unui sondaj INSOMAR, dat publicitatii duminica, 52% din romani cred ca aminarea integrarii este "probabila" sau chiar "foarte probabila": 35% din cei 1.702 de repondenti cred ca aminarea aderarii este "probabila". 18% sint mai sceptici, considerind scenariul aminarii drept "foarte probabil". Numai 23% sint de parere ca perspectiva aminarii este "putin probabila", in timp ce eurooptimistii - cei care cred ca aminarea este "foarte putin probabila" - sint minoritari, cu 11%. In ciuda scepticismului, nivelul de ingrijorare fata de o eventuala aminare a aderarii nu este la fel de ridicat. 33% din cei intervievati se declara ingrijorati "in mica masura" de acest scenariu, 22% fiind si mai linistiti. Perspectiva unei aminari a integrarii la UE provoaca ingrijorare "in mare masura" pentru numai 22% din romani, in timp ce 10 procente sint ingrijorati "in foarte mare masura". Sondajul INSOMAR a fost realizat in perioada 17-22 iunie, in 55 de orase si 54 de localitati rurale din 40 de judete, inclusiv in Bucuresti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.