Național

Liberalii fierb in luna lui cuptor

Ziarul de Vrancea
1 iul 2005 530 vizualizări
Tensiunile interne, criza din Alianta si efectele guvernarii arunca PNL intr-o criza mascata, cu numai o saptamina inaintea Consiliului Reprezentantilor Nationali, programat la inceputul lunii iulie.

In ultima perioada, tot mai multi lideri ai partidului si-au exprimat, mai mult sau mai putin public, nemultumirea fata de colaborarea cu PD si modul in care Calin Popescu Tariceanu sustine interesele PNL, in cadrul Aliantei. In plus, liberalii isi acuza colegii de Alianta ca nu-si asuma responsabilitatea guvernarii si se manifesta ca fiind principalul partid politic din Coalitie.

Cele mai dure aprecieri le-a facut, la sfirsitul saptaminii trecute, liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban. El a declarat la Alba Iulia ca Basescu nici n-ar fi visat sa ajunga presedinte, fara sprijinul PNL. Seria de atacuri la adresa democratilor a fost facuta intr-o sedinta la care participa si premierul Tariceanu si care nu a avut nimic de obiectat fata de afirmatiile belicoase ale lui Orban. Presedintele PNL chiar a spus ca unii vor sa puna raspunderea guvernarii pe umerii altora.


Tariceanu, prea moale

Atitudinea lui Tariceanu a fost considerata insa "prea moale" de colegii liberali. Tot mai multi dintre ei, in special parlamentari, spun ca nu mai au incredere in democrati, atit timp cit acestia stiu doar "sa execute" ordinele de la Cotroceni. Intr-o intilnire cu deputatii PNL, Tariceanu a deschis subiectul colaborarii din Alianta, desi stia despre nemultumirile din partid. El a spus printre altele, ca Orban ar fi trebuit sa-l puna si pe el in garda, inainte sa faca declaratiile despre PD. Cu toate acestea, Tariceanu nu a dat de inteles ca n-ar fi de acord cu ideile liderului PNL Bucuresti.

Unii dintre parlamentarii liberali au considerat insa ca nu este de ajuns si i-au cerut presedintelui partidului sa fie mai ferm in reactiile la PD. Crin Atonescu a avertizat ca va cere convocarea unui Congres extraordinar pentru schimbarea strategiei politice, daca actualii lideri ai PNL nu vor relansa partidul. Presat de colegi, Tariceanu le-a dat acestora libertatea, potrivit unor surse din partid, sa raspunda atacurilor din partea PD care afecteaza imaginea partidului. Pentru a-i mai tempera pe liberali, Tariceanu ar fi spus ca, decit sa continue certurile prin presa, poate ca ar fi mai bine ca PNL si PD sa inceteze colaborarea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.