Național

Un oficial UE este suspectat ca si-a inscenat rapirea

Ziarul de Vrancea
1 iul 2005 556 vizualizări
Carlos Ayala-Saavedra, reprezentantul Uniunii Europene pentru proiecte de dezvoltare in Columbia, este banuit ca si-a inscenat propria rapire in aceasta tara, la 15 aprilie, relateaza EUObserver.

Carlos Ayala-Saavedra, reprezentantul Uniunii Europene pentru proiecte de dezvoltare in Columbia, este banuit ca si-a inscenat propria rapire in aceasta tara, la 15 aprilie, relateaza EUObserver. Carlos Ayala-Saavedra, in virsta de 59 de ani, cetatean spaniol de origine boliviana, este investigat de Comisia Europeana si de autoritatile columbiene, fiind banuit ca si-a inscenat propria rapire pentru a obtine, din fondurile Comisiei, o rascumparare de zece milioane de euro. Potrivit relatarilor din presa columbiana si spaniola, Ayala-Saavedra si prietena acestuia, Vergara Monsalve, au fost rapiti, la 15 aprilie, din localitatea Cicuta, situata la frontiera cu Venezuela, zona in care oficialul european se afla in misiune. Ayala-Saavedra a fost recuperat, la 22 mai, de militarii venezueleni. Oficialul european era sanatos si nevatamat si le-a explicat militarilor ca a reusit sa evadeze si ca a mers prin jungla pe timpul noptii. Militarii l-au dus la o baza militara de unde a fost preluat de seful delegatiei UE in Columbia, Adrianus Koetsenruijter. Autoritatile columbiene care l-au interogat pe Ayala-Saavedra au constatat numeroase inadvertente intre varianta acestuia si cea a prietenei sale si au considerat suspect faptul ca oficialul european nu a avut nici o zgirietura in pofida faptului ca a pretins ca a mers prin jungla o noapte intreaga. Autoritatile columbiene au descoperit ca oficialul UE era subiectul unei anchete interne, fiind acuzat ca si-ar fi insusit o parte a sumelor apartinind delegatiei UE din Bogota. De asemenea, anchetatorii au descoperit documente care atesta faptul ca acesta ar fi deturnat banii obtinuti din vinzarea unei masini marca Toyota Lexus, apartinind delegatiei europene. "In acest moment, Comisia nu poate trage nici o concluzie si, pina la dovedirea vinovatiei, orice persoana este considerata nevinovata", a precizat un oficial UE.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.