Național

Putine bilete in statiuni pentru sindicalistii din invatamint

Camelia Stănilă
1 iul 2005 608 vizualizări
Majoritatea profesorilor vor sa plece la mare intre 10 iulie - 10 august

In acest an, sindicalistii din invatamint au beneficiat de un numar de 333 de bilete de odihna in statiunile de pe litoral si la munte, din totalul de 781 care s-au acordat bugetarilor din Vrancea. Cum profesorii au depus circa 600 de cereri pentru a putea merge in concediu cu reducere, iar majoritatea biletelor sint in perioade mai putin convenabile, numarul celor care vor beneficia de aceasta facilitate este destul de redus. Constantin Grigore, presedintele SLI Vrancea, a precizat ca 24 dintre biletele la munte au fost cu plecare in perioada 22- 25 iunie, cind multi dintre dascali au fost implicati in examenele nationale. "Din pacate, o buna parte din bilete sint in perioade putin solicitate de colegi. Am fost nevoiti sa rambursam o parte din biletele cu plecare la sfirsitul lunii iunie", a mentionat Constantin Grigore. Alte 35 de bilete, la mare de data aceasta, sint cu plecare intre 1-5 iulie, 24 pentru perioada 23-31 august, in timp ce 6 bilete sint pentru inceputul lui septembrie, perioada in care profesorii se pregatesc de inceperea anului scolar. "Practic, cea mai solicitata perioada este 10 iulie- 10 august, insa pentru aceasta avem circa 200 de bilete. Din total, 64 de bilete sint in perioade nesolicitate, iar 69 in perioade putin solicitate. Pentru acestea din urma, am mai dat si la persoane care au beneficiat de bilete si in anii trecuti, pentru a nu fi nevoiti sa le rambursam. Pentru cele din perioada de virf vom tine cont de toate criteriile, vechimea in sindicat si gradul de participare la actiuni, daca ambii soti sint sistem, precum si daca persoana respectiva a mai beneficiat de bilete de odihna in anii trecuti", a mai mentionat liderul profesorilor vrinceni. Biletele acordate sindicalistilor din invatamint de se ridica de la Directia de Munca si Solidaritate Sociala.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.