Național

Vrincenii nu prea vor sa-si asigure locuintele

Camelia Stănilă
24 iun 2005 988 vizualizări
Chiar si dupa inundatii sau cutremur, incasarile asiguratorilor nu au crescut prea mult

Vrincenii nu agreaza prea mult asigurarile pentru locuinte sau pentru culturi. Aceasta cu toate ca locuitorii din anumite zone ale judetului au fost greu incercati de inundatii sau grindina. Nici dupa gravele inundatii din Timis sau ultimele cutremure mai serioase, incasarile asiguratorilor nu au crescut foarte mult. "Dupa inundatii, valoarea politelor a crescut mai ales la culturi- griu, floarea soarelui, vita de vie, atit la persoane fizice cit si juridice. La cladiri si bunuri, incasarile au crescut cu maxim 10%. Chiar si in urma inundatiilor, cresterile nu au fost mai mari. Oamenii de la tara au speranta ca «nu se va intimpla la mine». De regula, la oras, interesul oamenilor pentru asigurari de locuinte si bunuri creste in urma cutremurelor. De asemenea, am observat o deschidere tot mai mare pentru asigurarile de persoane- in caz de accidente - si pentru clauze medicale, probabil din cauza serviciilor costisitoare si slabe din spitale. Oamenii sa aiba o certitudine, in caz de boala, ca spitalizarea le este platita in clinici de specialitate", a afirmat Dan Ulei, directorul sucursalei Focsani a Allianz Tiriac.

Reprezentantii firmelor de asigurari spun ca desi preturile sint foarte mici si pot fi achiate in rate, vrincenii nu se inghesuie sa incheie o asigurare in caz de incendiu, furt sau chiar pentru inundatii si cutremure. Dupa cum spune directorul Allianz Tiriac, pentru 1 hectar de vie, cu o valoare a productiei de 45 milioane de lei, asigurarea nu depaseste 2.160.000 lei, pe an. De asemenea, o cladire de 10.000 euro, la tara, poate fi asigurata contra a circa 42 euro pe an, suma care poate fi achitata si in rate. De multe ori, nici macar casele mai nou construite nu sint asigurate. "Desi climatul a fost prielnic, mai ales cu inundatiile din Timis si ploile care au urmat si la noi, cu grindina, numarul asigurarilor nu a crescut foarte mult. Oamenii vin mai mult pentru asigurarile obligatorii. La tara, nu prea au bani. Nici macar in zona Panciu, unde a lovit grindina in ultimii ani, nu prea s-a marit numarul asigurarilor. Poate ca si noi ar fi trebuit sa facem o publicitate mai agresiva. Insa nici cei care au construit de curind nu s-au asigurat. Am incercat o campanie de promovare a produselor in zonele cu astfel de constructii, insa nu prea am avut rezultate", a afirmat si Dumitru Marica, directorul Asirom Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.