Național

Mai multe camioane s-au asezat de-a curmezisul pe strada

Ziarul de Vrancea
20 iun 2005 644 vizualizări
Mai multe masini de mare tonaj au blocat, simbata la prinz, timp de zeci de minute, unul din sensurile de mers ale Drumului National 1, la 40 de kilometri de Bucuresti, intr-un protest spontan fata de interdictia impusa camioanelor de a circula pe aceasta ruta la sfirsit de saptamina.

Mai multe masini de mare tonaj au blocat, simbata la prinz, timp de zeci de minute, unul din sensurile de mers ale Drumului National 1, la 40 de kilometri de Bucuresti, intr-un protest spontan fata de interdictia impusa camioanelor de a circula pe aceasta ruta la sfirsit de saptamina.

In jurul prinzului, la aproximativ 40 de kilometri de Bucuresti, un echipaj de politie si citiva lucratori ai Companiei Nationale de Drumuril si Autostrazi au oprit in trafic doua masini de mare tonaj care circulau dinspre Ploiesti spre Capitala. Una dintre masini a fost cintarita cu instrumentele inspectorilor de la Drumuri, masa acesteia incadrindu-se in norma maxima admisa. Soferul camionului a fost insa amendat cu 40 de milioane de lei, pentru ca a incalcat un act normativ ce interzice circulatia acestui tip de vehicul pe Drumul National 1 la sfirsitul saptaminii si in zilele de sarbatoare. Enervat de amenda incasata, soferul masinii l-a sunat pe patronul firmei pentru care lucreaza si si-a mai chemat citiva colegi. In scurt timp, in parcarea in care camionul stationa au aparut alte doua autobasculante si un trailer. Soferii vehiculelor au blocat sensul de mers catre Bucuresti, pentru a elibera drumul fiind nevoie de interventia mai multor echipaje de Politie si chiar a unui microbuz cu luptatori ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei din Prahova.

"Nu a existat vreun conflict, caci la aparitia oamenilor legii, protestatarii - care nu aveau vreo aprobare pentru a bloca drumul - s-au dat la o parte de buna voie", a declarat unul dintre politistii sositi la fata locului. Dupa mai bine de doua ore de discutii, protestatarii au plecat din parcarea in care au stationat, dupa ce au primit un document - iscalit de "generalul de brigada G. Berechet", dar care nu avea insa insemne oficiale - in care se afirma ca ordinul prin care transportatorilor rutieri din constructii le era interzis sa circule pe DN1 in timpul saptaminii nu ar fi intrat in vigoare, intrucit nu a fost publicat in Monitorul Oficial.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.