Național

Pepiniera de jurnalisti rapiti

Ziarul de Vrancea
14 iun 2005 623 vizualizări
Gruparea care i-a rapit pe jurnalistii francezi si romani mai detine mai are citiva prizonieri

Contradictiile aparute intre declaratiile ziaristilor romani detinuti in Irak si cele ale ziaristei Florence Aubenas, eliberata duminica, au provocat o serie de discutii. Presedintele organizatiei "Reporteri fara frontiere" a declarat ca Marie Jeanne Ion a spus adevarul cind a dezvaluit faptul ca a stat in aceeasi camera cu Florence Aubenas. "Probabil ca Florence s-a inselat, probabil ca cineva i-a spus ca nu trebuie sa spuna ca a fost detinuta impreuna cu jurnalistii straini", afirma Robert Menard.

"Inca o data spun ca nu a dorit sa minta, ci pur si simplu probabil ca i-a spus cineva ca nu trebuie sa spuna, dar ea nu stia la acea ora ca ziaristii romani spusesera deja lucrul contrar". Jurnalistii Marie Jeanne Ion si Sorin Miscoci au declarat ca se abtin sa faca orice fel de comentariu referitor la faptul ca Florence Aubenas a spus ca nu au fost detinuti in acelasi loc in Irak, pina cind aceasta va sustine o conferinta de presa, cel mai probabil astazi.


"In locul unde a fost sechestrata Florence Aubenas se afla si alti ostatici"

In locul in care au fost sechestrati Florence Aubenas si Hussein Hanoun se mai afla si alti ostatici, a declarat Ministrul francez de Externe. "Intelegeti ca nu pot spune nimic. Nu este momentul si nici eu nu sint persoana potrivita pentru a dezvalui acest dosar", a declarat ministrul cind a fost intrebat daca autorii rapirii au avut revendicari financiare sau politice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.