Național

Prognoze îngrijoratoare pentru Moldova

Ziarul de Vrancea
10 mai 2005 596 vizualizări
în urmatoarele zile va continua sa ploua, iar citeva judete ale tarii risca sa fie inundate din nou, spun specialistii. Hidrologii avertizeaza ca zona estica a Moldovei pare sa fie urmatoarea pe lista dezastrelor naturale.

Potrivit Autoritatii Nationale de Meteorologie (ANM), in zilele urmatoare vor cadea ploi in toate zonele tarii. "De marti seara se va inregistra un val de ploi in toata tara, cu precipitatii de 10 - 15 litri pe metrul patrat in ziua de miercuri. In zilele de joi si vineri vor fi precipitatii mai slabe. Va ploua in Banat, norul de ploaie urmind sa traverseze intreaga suprafata a tarii, cu precipitatii mai abundente in zona de nord - est", a spus Ion Sandu, director in cadrul ANM. Zona cu cel mai mare risc de inundatii va fi estul Moldovei. în functie de cit de mult va ploua in urmatoarele zile, hidrologii ii pun in alerta si pe locuitorii zonelor Iasi, Bacau si Galati. Potrivit prognozei hidologice, din cauza precipitatiilor din urmatoarele trei zile se vor inregistra cresteri ale debitelor riurilor, cu depasiri ale cotelor de pericol si inundatie in judetele Timis, Dolj, Olt, Mures, Prahova, Ialomita, Iasi, Bacau si Galati. Alerta maxima a fost data si pentru zona Tulcea. "Debitul Dunarii va creste, fiind posibile depasiri ale cotelor de pericol cu peste 15 centimetri in urmatoarele zile. Virful va fi inregistrat la data de 13 mai", a avertizat Petre Stanciu.

Guvernul cere autoritatilor locale sa ramina in alerta

Guvernul a avertizat, ieri, la videoconferinta, prefecturile din toata tara sa ramina in alerta de inundatii, prognoza pentru urmatoarele trei zile indicind ploi si depasiri ale cotelor de pericol ale debitelor riurilor din majoritatea judetelor tarii. "Pericolul inundatiilor nu a trecut. Ramineti in alerta", le-a spus prefectilor secretarul de stat al Ministerului Administratiei si Internelor, Paul Victor Dobre.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.