Național

Pirvulescu: Autoritatile ar fi putut anihila zvonurile in cazul rapirii

Ziarul de Vrancea
5 mai 2005 592 vizualizări
Autoritatile ar fi putut anihila zvonurile legate de asa-zisa eliberare a jurnalistilor romani rapiti in Irak

Autoritatile ar fi putut anihila zvonurile legate de asa-zisa eliberare a jurnalistilor romani rapiti in Irak, informind corect si rapid, dar au intirziat sa o faca, afirma Cristian Pirvulescu, presedintele Pro Democratia, care spune ca si presa ar fi trebuit sa dea dovada de mai mult discernamint. "Luarea de ostatici romani din Irak a luat pe nepregatite presa din Romania. Chiar daca alti jurnalisti - francezi, de exemplu - fusesera rapiti anul trecut sau la inceputul acestui an, aceasta problema nu fusese receptionata ca o problema reala, serioasa, ci ca o abstractie indepartata", a declarat Cristian Pirvulescu, intr-un interviu pentru radio Delta RFI. Odata insa ce evenimentul s-a petrecut, au aparut scenariile. "Scenarii cu care ne-am obisnuit si care tin de amatorismul cu care abordam de multe ori aceste subiecte", a adaugat presedintele Asociatiei Pro Democratia. Exista o sociologie a zvonului, care arata ca un zvon, cu cit este mai nerealist, cu atit este mai credibil, datorita imaginarului si mitologiei sale. Zvonurile au o viata a lor. Ele sint reproduse permanent, de catre alti actori, dar cu acelasi fundal. Solutia de a pune capat zvonurilor este o comunicare cit mai structurata si mai rapida. Potrivit sursei citate, difuzarea informatiei potrivit careia jurnalistii au fost eliberati "a fost de departe cea mai grava greseala facuta de presa in ultima luna". Se poate vedea astfel ca toate informatiile despre ceea ce se intimpla cu cei trei jurnalisti romani pleaca de la Bucuresti, iar responsabilitatea aici este, spune presedintele Pro Democratia. "Ori autoritatile nu au reactionat atunci, timp de mai bine de 40 de ore, pe motiv ca era seara. Celula de criza ar fi trebuit sa reactioneze imediat", mai afirma el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.