Național

Doua scenarii in privinta Unirii Focsani

Cristi Irimia
21 apr 2005 609 vizualizări
Primul ar fi ca Marian Oprisan sa pozeze astazi in salvatorul echipei. Al doilea presupune ca Unirea sa fie exclusa din campionat, drept "pedeapsa" pentru ca focsanenii nu l-au votat pe Adrian Nastase ca presedinte. Comisia pentru Statutul Jucatorului a mai acordat o zi Unirii, pentru achitarea datoriilor catre Florin Boiciuc, Marius Dumitru si Cosmin Mihai.

Unirea Focsani pare o jucarie parasita de proprietar, insa situatia se poate rasturna in orice clipa. Prin mediile fotbalistice se discuta doua variante la ora actuala. Suparat ca focsanenii l-au preferat pe Traian Basescu la alegerile din decembrie 2004, Oprisan a renuntat la a se mai implica la Unirea, ba mai mult ar fi dat dispozitii ca echipa sa fie lasata de izbeliste. O dovada in acest sens ar fi preocuparea unui investitor bucurestean, prieten cu Vicentiu Iorgulescu, de a se implica la Unirea. Ciudat, insa, se pare ca oficialii gruparii focsanene au refuzat ieri ajutorul pe care omul de afaceri din Capitala l-ar fi dat pentru scoaterea echipei din criza in care se afla. Respectivul a intentionat clar sa achite ieri datoria catre Boiciuc, insa s-a izbit de refuzul celor care tin Unirea sub control.

Doua posibile explicatii

De ce a fost refuzat? Exista doua posibile explicatii in acest moment. Prima ar fi ca Oprisan s-a opus, pentru a iesi el astazi la rampa, urmind sa declare ca a gasit solutia pentru ca echipa sa termine campionatul. A doua explicatie ar fi ca Unirea este practic impinsa spre excludere drept "pedeapsa" pentru ca Basescu a fost preferat de focsaneni si de aceea nu se gasesc solutiile de salvare.

Ambele variante sint plauzibile dintr-un motiv foarte simplu: este imposibil de crezut varianta ca nu se pot face rost astazi de 1.000 de dolari pentru ca Unirea sa joace simbata cu Midia. Suma este prea mica pentru ca microbistii vrinceni sa inghita "galusca" conform careia Unirea chiar nu poate imprumuta 1.000 de dolari, dupa ce a "mincat" peste un milion de dolari in aproape trei ani.

Au fost delegati arbitrii !!!

De asemenea, interesant este faptul ca pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor s-a afisat brigada pentru partida cu Midia. Ori daca meciul era deja dat pierdut cu 3 - 0, prin neprogramare, asa cum a sunat un comunicat de alaltaieri al Mediafaxului, atunci CCA n-ar mai fi delegat brigada de arbitri pentru meciul de simbata.

Este cert un singur lucru acum: ziua de astazi este decisiva. "Unirea Focsani isi poate plati datoria si miine (n. r. - joi), pentru a juca simbata", a declarat Aurel Iordachescu, secretarul Comisiei pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF.

Se asteapta astazi o iesire la rampa a cuiva, astfel incit Unirea sa evolueze impotriva Midiei.

Boiciuc accepta 900 de dolari

Ieri, la inchiderea editiei noastre, Florin Boiciuc ne-a declarat ca nu l-a cautat nimeni de la Focsani. "Eu inca mai astept si sint dispus sa primesc acum doar jumatate din datorie, iar cealalta jumatate ulterior", a spus fundasul Ceahlaului. Cit priveste datoriile catre M. Dumitru si C. Mihai, acestea pot fi aminate pentru ca jucatorii in cauza sint ai Unirii deocamdata, spre deosebire de Boiciuc.

Eventuala neprogramare de simbata ar aduce si o amenda de 610 euro pentru gruparea vrinceana, iar doua neprogramari sint echivalente cu excluderea din campionat si retrogradarea in Divizia D.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.