Național

Pesedistul Vasile Pintilie paraseste SGA

Sebastian Oancea
21 apr 2005 1799 vizualizări
Subit, fostul democrat vrea sa se transfere in sectorul privat. Cel mai probabil, tot un democrat ii va lua locul.

Pesedistul Vasile Pintilie, directorul Sistemului de Gospodarie a Apelor Vrancea, a decis subit sa renunte la conducerea institutiei. Desi a stat in fruntea SGA aproape 14 ani, directorul Vasile Pintilie spune ca doreste sa se transfere in sectorul privat, pentru ca, sustine el, nu vrea sa fie umilit. Desi s-a vehiculat ca i s-ar fi cerut demisia, directorul nu a confirmat aceasta varianta. "Nu mi-am dat demisia, nici nu mi-a cerut- o nimeni. Insa luni am inaintat o cerere de transfer la o societate privata. Acum astept aprobarea de la Directia Apelor "Siret" Bacau. Dupa 14 ani la SGA, chiar nu ma intereseaza cine o sa-mi ia locul", ne-a spus Vasile Pintilie. Pe de alta parte, subprefectul liberal Manole Merchea a declarat ca are cunostinta doar ca Vasile Pintilie si-a inaintat demisia la minister, actul neajungind la Prefectura, cel putin pina la momentul in care l-am contactat. "Va fi o perioada de interimat de 45 de zile, pina la organizarea concursului, pe care o va ocupa un angajat din cadrul institutiei", a declarat subprefectul. Consilierul local democrat Victor Racosanu, fost subprefect al judetului, este principalul nume dat ca viitor succesor al lui Vasile Pintilie la sefia "Apelor". Portofoliul SGA Vrancea fiind detinut de Partidul Democrat, alaturi de CV - ul depus de Victor Racosanu au mai fost trimise inca doua, printre care cel al consilierului local adjudean Ioan Dascalu. Presedintele PD Vrancea, Jan Vraciu, l-a dat insa ca sigur pe Victor Racosanu ca viitor succesor al lui Vasile Pintilie. Dupa cum se stie, la Sistemul de Gospodarire a Apelor lucreaza si sotia senatorului Jan Vraciu. Directorul SGA se numara printre cei mai longevivi directori de institutii din Vrancea. Vasile Pintilie a facut parte din Partidul Democrat si a fost ales consilier local pe listele PD in legislatura trecuta, data fiind amicitia care-l lega de liderul acestui partid. De altfel, Vasile Pintilie si Jan Vraciu sint cumetri si au fost buni prieteni pina cind Vasile Pintilie l-a tradat politic pe Jan Vraciu pentru Marian Opripan. El a migrat insa la PSD si astfel a reusit sa-si mentina functia de director in anii de dominatie ai PSD. Din 2003, Vasile Pintilie a fost ales si la conducerea Forumului Ecologist al PSD.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.