Național

Adjunctul de la PNA, verificat de CSM

Ziarul de Vrancea
19 apr 2005 705 vizualizări
Ministrul Justitiei Monica Macovei i-a cerut procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, verificarea cazului fostului director al DGDP Craiova, Petre Ciobotea, pentru a se stabili daca procurorii anticoruptie au respectat procedurile pe parcursul anchetei ce il viza pe functionar.

Cererea ministrului Justitiei survine unui articol publicat, ieri, de un cotidian central, care relateaza incalcari ale legii pe parcursul anchetei in cazul Ciobotea. "Asa cum reiese din articol, exista o serie de suspiciuni cu privire la respectarea dispozitiilor Constitutiei Romaniei si ale Codului de procedura penala de catre anchetatori", se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei. De altfel, Inspectia Generala din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a inceput, ieri, verificarile in cazul Petre Ciobotea pentru a se stabili daca procurorii anticoruptie au respectat procedurile pe parcursul anchetei ce il viza pe fostul sef al Directiei Generale de Drumuri si Poduri Craiova. In 8 decembrie 2003, PNA l-a arestat pe directorul general Ciobotea, sub acuzatiile de trafic de influenta si luare de mita, ancheta in acest caz fiind facuta sub coordonarea lui Horia Adrian Miclescu, adjunct al procurorului general al PNA. Surse din CSM au declarat ca inspectorii Consilului au inceput sa faca deja verificarile. In urma unui denunt formulat de PNA, a fost organizat un flagrant delict, iar Petre Ciobotea a fost prins cind primea, de la o persoana, suma de 10.000 de dolari. In schimbul banilor, inculpatul a promis ca va convinge reprezentantii unei societati comerciale sa plateasca la timp obligatiile contractuale asumate fata de firma denuntatorului. De asmenenea, in calitatea sa de director general, Ciobotea a spus ca poate dispune sa nu fie inaintate instantei de judecata mai multe contestatii formulate impotriva unor procese-verbale de constatare a contraventiilor, incheiate fata de o alta firma a aceluiasi denuntator. In urma cercetarilor efectuate, in autoturismul de serviciu al lui Petre Ciobotea au fost gasiti 20.000 de euro si 140 de milioane de lei, sume pe care directorul nu le-a putut justifica. Potrivit PNA, in perioada martie-decembrie 2003, inculpatul a mai pretins si primit, de la aceeasi persoana, in mai multe transe, suma de 460 de milioane de lei, in aceleasi scopuri. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.