Național

Remaniere pina la 30 iunie

Ziarul de Vrancea
12 apr 2005 667 vizualizări
Tariceanu si presedintele interimar al PD, Emil Boc, confirma restructurarea actualului Guvern odata cu încheierea sesiunii parlamentare, la 30 iunie. Boc il da ca sigur pe Tariceanu premier.

Restructurarea guvernamentala nu constituie, in prezent, o prioritate, detalii asupra acestui proces urmind sa fie prezentate pe masura ce proiectul va avansa, a afirmat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu ca reactie la zvonurile privind o iminenta remaniere guvernamentala. "Nu va pot da detalii, pentru simplul motiv ca acest proces nu constituie, in momentul de fata, o prioritate. Pe masura ce vom avansa cu acest proiect, atunci voi putea discuta mai mult despre el, dar acum nu am elemente relevante sa prezint", a spus Tariceanu.

Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a precizat, tot luni, ca restructurarea actualului Guvern va fi finalizata odata cu incheierea sesiunii parlamentare, la 30 iunie. El a declarat ca aceasta restructurare vizeaza agentiile din subordinea Guvernului, dar nu exclude posibilitatea unor comasari sau desfiintari de ministere. "Inca de la formarea actualului Guvern, in decembrie 2004, am convenit sa facem o restructurare pentru eficientizarea activitatii. Am constatat ca exista structuri care se dubleaza, facute de PSD pentru a da de lucru unor membri de partid. S-a dispus o verificare a actualei structuri guvernamentale, un raport in acest sens urmind sa fi incheiat in luna aprilie", a spus Boc.  Boc a precizat ca aceasta restructurare nu il va viza si pe primul-ministru ca reactie la informatiile aparute in presa centrala potrivit carora chiar premierul Calin Popescu Tariceanu ar putea fi inlocuit in urma restructurarii Guvernului.

Structurile vizate

Potrivit unor surse din coalitia majoritara, in urma restructurarii va fi desfiintata Autoritatea Nationala de Control ale carei atributii au fost deja preluate partial de alte ministere si va fi infiintat un Minister al Afacerilor Europene, in care se vor regasi toate structurile care se ocupa de integrarea europeana, dupa modelul francez. De asemenea, unele dintre agentiile aflate in subordinea primului-ministru vor fi desfiintate, iar altele vor fi trecute ca departamente la ministerele din domeniu.

Acestea sint doar masuri de principiu care vor fi luate, ele nefiind discutate intr-o intinire speciala a coalitiei majoritare consacrata restructurarii Guvernului, au aratat sursele citate, care nu au exclus posibilitatea ca, in cursul discutiilor dintre liderii partidelor de la guvernare, sa apara si alte formule ministeriale, insotite chiar de propuneri de inlocuire a unor ministri.

UMDR: Remanierea este inoportuna, dar necesara

Liderul UDMR, ministrul de stat Marko Bela a declarat ca remanierea Guvernului este o actiune pe care o considera "inoportuna, dar necesara", precizind ca nu a discutat cu membrii Coalitiei despre aceasta problema. "Intr-adevar, din multe puncte de vedere, aceasta structura este inconsecventa si are amprenta unor interese legate de persoana ministrilor in trecut. E clar ca va trebui sa regindim structura Guvernului, dar nu sint sigur daca trebuie sa ne grabim foarte tare cu acest lucru. Dar mai curind sau mai tirziu, va trebui sa regindim structura", a precizat Marko Bela. El a dat ca exemplu Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, care cuprinde, in opinia sa, prea multe domenii si este condus de un ministru si de un ministru delegat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.