Național

Proiectul Tratatului de aderare la UE (I)

Ziarul de Vrancea
11 apr 2005 664 vizualizări
Proiectul Tratatului de aderare a Bulgariei si Romaniei la Uniunea Europeana a fost publicat pe site-ul Ministerului Integrarii Europene.

Proiectul Tratatului de aderare a Bulgariei si Romaniei la Uniunea Europeana a fost publicat pe site-ul Ministerului Integrarii Europene, toate conditiile si aranjamentele referitoare la admiterea celor doua tari in UE fiind cuprinse intr-un Protocol ce face parte din tratat. Articolul 36 al Tratatului de aderare prevede ca, in cazul in care, pina la implinirea unui termen de cel mult trei ani de la data aderarii, "survin dificultati semnificative si susceptibile sa persiste in orice sector al economiei sau care ar putea provoca deteriorarea serioasa a situatiei economice intr-un anumit domeniu", Bulgaria si Romania pot solicita sa fie autorizate sa adopte masuri de protectie in vederea remedierii situatiei si a adaptarii sectorului in cauza la economia pietei interne. In aceleasi imprejurari, oricare actual stat membru poate solicita sa fie autorizat sa adopte masuri de protectie in raport cu Bulgaria, cu Romania sau cu ambele state, mai prevede textul Tratatului. La cererea statului interesat, Comisia Europeana adopta, in procedura de urgenta, regulamentele sau deciziile europene pentru stabilirea masurilor de protectie pe care le considera necesare, aratind conditiile si modalitatile in care acestea trebuie puse in aplicare. In caz de dificultati economice serioase si la cererea expresa a statului membru interesat, Comisia Europeana hotaraste in termen de cinci zile lucratoare de la primirea cererii insotite de datele de fundamentare corespunzatoare. Masurile astfel hotarite sint de imediata aplicare, tin seama de interesele tuturor partilor interesate si nu pot determina efectuarea de controale la frontiere, se mai precizeaza in Tratat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.