Național

Burse de studiu in strainatate pentru studentii romani

Ziarul de Vrancea
11 apr 2005 713 vizualizări
Tinerii pot studia in Egipt, Petru sau la Madrid

Guvernul Egiptului ofera absolventilor din invatamintul superior din tara noastra o serie de burse de studii postuniversitare. Acestea se acorda in orice domeniu, mai putin pentru medicina, farmacie, tehnologie, planificare urbana sau arheologie. Cursurile se vor desfasura in statul egiptean, cu predare in limba araba, engleza, daca bursierii romani doresc aprofundartea acestei limbii, sau in limba franceza. Bursieri vor beneficia de scolarizare gratuita, iar cazarea si intretinerea in strainatate sint acoperite din bursa oferita de Guvernului Republicii Egipt, in valoare de 165 de lire egiptene/luna, si din bursa suplimentara in valuta oferita de Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania. Termenul de depunere a dosarelor expira pe 12 aprilie. In cadrul aceluiasi program de studii, Romania, in colaborare cu statul peruan, prin intermediul Programului Executiv al Acordului de Colaborare in domeniile educatiei, culturii, stiintei, tineretului si sportului ofera burse pentru anii 2005 "" 2008 in America de Sud. Guvernul Republicii Peru ofera tinerilor romani burse de studii in institutii recunoscute de statul peruan cu prioritate in domenii de interes precum istorie, arheologie, antropologie, asistenta sociala, geografie, stiinte politice sau arte. Statul peruan acorda tinerilor romani si burse de studii precedate de un an pregatitor de limba spaniola. Programul de studiu in Peru cuprinde doua burse pentru studii universitare, doua burse pentru studii postuniversitare si doua burse pentru stagii de doctorat. Pentru cei specializati in domeniul economic, Institutul de Studii privind Bursa din Madrid organizeaza cursuri de vara contracost in perioada 1 - 29 iulie 2005. Cursurile oferite de spanioli se adreseaza licentiatilor si studentilor din ultimul an de studii universitare la facultati din domeniul economic in programele de specializare: finante - banci, comert exterior, gestiunea capitalului, analiza bursei sau marketing international. Cei interesati sint asteptati sa-si depuna dosarele de inscriere pina la sfirsitul lunii iunie la adresa: I.E.B.- Instituto de Estudios Bursatiles, C/ Alfonso XI, nr. 6, 28014, Madrid. Dosarele de inscriere la aceste concursuri trebuie sa fie intocmite conform informatiilor privind inscrierea la concursul national pentru burse acordate de alte state. Cei interesati pot obtine mai multe informatii cu privire la bursele in strainatate accesind site-ul www.burse.edu.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.