Național

250 miliarde de lei pentru utilaje agricole

Ziarul de Vrancea
11 apr 2005 683 vizualizări
Producatorii agricoli vor fi ajutati de guvern sa isi cumpere utilaje noi.

Producatorii agricoli vor fi ajutati de guvern sa isi cumpere utilaje noi. Potrivit unui proiect al Ministerului Agriculturii, sprijinul alocat va fi in valoare de 45 la suta din pretul de achizitionare a utilajelor pentru care se acorda alocatia. Programul este finantat de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si este destinat producatorilor agricoli inregistrati in registrul agricol, persoane fizice sau juridice, care nu acceseaza programe similare cu finantare externa. Prin acest program se urmareste cumpararea a aproximativ 100 de masini si utilaje agricole. "Suma necesara pentru achizitionarea de tractoare agricole, combine de recoltat si masini agricole noi este de 250 miliarde de lei. 170 miliarde pentru achizitionarea de tractoare cu puteri de pina la 77 cai putere, 20 miliarde lei pentru achizitionarea de tractoare agricole noi cu puteri de peste 77 cai putere, 20 miliarde lei pentru achizitionarea de combine noi de recoltat creale si 40 miliarde lei pentru achizitionarea de masini agricole noi", se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii. Porivit ministrului Gheorghe Flutur, programul urmareste indeplinirea obiectivelor care sa permita agricultorilor sa se adapteze mai usor cerintelor de pe piata europeana. Un alt scop al acestui proiect este consolidarea bazei materiale a agriculturii, precum si sprijinirea producatorilor agricoli in desfasurarea unor activitati profitabile si apropierea de standardele de competivitate ale UE.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.