Național

Peter Fallenius îsi mentine acuzatiile

Ziarul de Vrancea
8 apr 2005 676 vizualizări
Peter Fallenius, fost director al ABB, îsi mentine acuzatiile în dosarul "Mita suedeza".

Peter Fallenius, fost director al ABB, isi mentine acuzatiile in dosarul "Mita suedeza". La ultima infatisare, el le-a explicat din nou judecatorilor ca banii pe care este acuzat ca i-a furat au fost de fapt dati, ca mita, unor inalti oficiali romani. Pina acum, singurul personaj indicat cu precizie de Fallenius este fostul primar general Viorel Lis. Fostul manager ABB a cerut insistent ca intermediarul roman Mihai Cotfas sa spuna cine sint cei patru inalti oficiali romani care au primit mita. în absenta numelor, procurorii suedezi sustin ca nu pot dovedi aceste acuzatii. De cealalta parte, avocatul lui Fallenius spune ca acesta nu poate da nume, pentru ca se teme de represalii. Un martor a declarat ca prin firma lui Cotfas s-au rulat aproape 50 de milioane de dolari, sub titulatura generica de plati internationale. Peter Fallenius a facut si in acest caz o dezvaluire socanta - este vorba de o modalitate de plata care se foloseste in relatiile internationale cu Romania. Acest lucru ar putea demonstra ca exista obiceiul ca anumite concerne sa dea bani oficialilor de la Bucuresti, pentru a obtine contracte importante. In Romania, singurul chemat la PNA a fost Viorel Lis, care a negat acuzatiile. Potrivit lui Fallenius, fostul primar general ar fi primit beneficii de la ABB pentru a favoriza un contract pentru o termocentrala. Peter Fallenius este acuzat de delapidarea a peste un milion si jumatate de dolari din conturile concernului ABB. De asemenea, el este acuzat de dare de mita, fals si evaziune fiscala.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.