Național

Verifica-ti tensiunea arteriala si colesterolul!

Ziarul de Vrancea
8 apr 2005 674 vizualizări
Metode simple pentru a reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare

In perioada 11-22 aprilie se va desfasura la Focsani o campanie de screnning si informare intitulata "Verifica-ti gratuit tensiunea si colesterolul!", care vizeaza scaderea mortalitatii provocate de bolile cardiovasculare. In cadrul acestui program vrincenii vor beneficia de testari gratuite pentru masurarea colesterolului si a tensiunii arteriale in incinta farmaciilor Multifarm. Dupa cum spune ministrul sanatatii, Mircea Cinteza, dieta echilibrata si activitatea fizica intensa sint factori importanti ce contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar exista numerosi alti factori care cresc riscul de a dezvolta aceste boli. "Desi riscul aparitiei bolilor cardiovasculare este redus in cazul adultilor cu virste cuprinse intre 20 -35 de ani, studiile arata ca un infarct miocardic produs in jurul virstei de 50 de ani poate fi legat, de exemplu, de nivelul ridicat al colesterolului in adolescenta. Este importanta asadar, verificarea periodica atit a tensiunii arteriale cit si a colesterolului. Persoanele care au avut in familie cazuri de boli cardiovasculare premature sau persoanele care sufera de diabet, prezinta un risc mai mare de aparitie a acestor boli", a declarat ministrul Mircea Cinteza. Conform studiilor realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, o mare parte din accidentele vasculare cerebrale sau infarcte ar putea fi prevenite daca abordarea terapeutica a pacientilor ar viza simultan toti factorii de risc. Cu toate aceste, medicii spun ca oamenii prefera sa inghita o pastila decit sa-si modifice stilul de viata. Campania este initiata de Societatea Romana de Cardiologie, Fundatia ASCAR, Patronatul National al Medicilor de Familie, Colegiul Medicilor, Colegiul Farmacistilor si sustinuta de compania farmaceutica Pfizer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.