Național

O fetita a fost gasita lesinata dupa ce s-a blocat in casa

Matei Bratu
8 apr 2005 638 vizualizări
Pompierii au fost nevoiti sa sparga usa metalica pentru a scoate copilul din casa. Se pare ca micuta a incercat sa se sinucida.

O fetita de 11 ani s-a blocat, ieri dupa amiaza, intr-un apartament de pe strada Echitatii, din cartierul Sud al Focsaniului, fiind scoasa cu ajutorul pompierilor. Lasata singura in casa de mama sa, inca de dimineata, Iuliana G. a fost gasita de pompierii si medicii de la ambulanta lesinata in baia apartamentului. Intoarsa de la serviciu, in jurul orelor 15.00, una dintre tinerele care locuiau in apartament a incercat sa intre in casa, insa nu a reusit pentru ca fetita lasase cheile in usa. "Am incercat sa intru, insa nu am reusit. Am strigat-o pe fata si ea a inceput sa tipe. Am intrebat-o ce are, dar tot tipa. La un moment dat nu a mai zis nimic. M-am speriat ingrozitor si am anuntat-o de urgenta pe mama ei", a spus Cristina Dicu. Dupa aproximativ un sfert de ora, speriata ca fetita ar putea fi moarta, mama a cerut interventia pompierilor. Echipajul de la descarcerare a sosit la fata locului si a inceput lucrul pentru deblocarea usii. "Din cauza faptului ca usa era din metal, interventia a durat un sfert de ora. Am gasit fata lesinata, linga cada", ne-a spus plt. maj. Marian Cernica. Potrivit celor declarate de pompieri, usa de la baie era blocata cu un scaun, iar fetita era cazuta linga cada. Medicii au stabilit ca micuta avea puls, dar nu au putut preciza din ce motiv a lesinat, existind banuiala ca a incercat sa se sinucida. Valentina, mama fetitei, nu a putut explica de ce fiica ei s-a inchis in baie si nici de ce nu a mers la scoala ieri. "Am strigat-o pe Iuliana si, cind am vazut ca nu raspunde, am mers la scoala, dar diriginta ei mi-a spus ca fata nu a fost la scoala. M-am intors acasa am mai strigat-o si apoi am cerut ajutorul pompierilor ca sa intram in casa. Nu avea probleme. Este un copil cuminte, care invata bine si care nu mi-a creat niciodata probleme. Nu stiu ce s-a intimplat acum", ne-a spus Valentina. Micuta se afla acum la Spitalul Judetean sub stricta supraveghere medicala. Cazul va intra si in atentia Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.