Național

Drumul spre Nirvana s-a sfirsit in Suedia

Ziarul de Vrancea
6 apr 2005 677 vizualizări
Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, dat in urmarire generala si internationala de mai bine de noua luni, a fost prins de autoritatile suedeze in timp ce cerea azil politic. Pe numele lui se afla un mandat de arestare sub acuzatia de relatii sexuale cu o minora - Madalina Dumitru.

Descoperirea lui Bivolaru a fost realizata in urma unui schimb de informatii pe care Biroul Interpol din Romania l-a initiat cu 16 state in care functioneaza 22 filiale ale Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut. Bivolaru Gregorian a fost retinut in orasul Malmo - Suedia si arestat in vederea extradarii catre Romania. In acelasi timp, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera va face verificari in legatura cu modalitatea prin care Bivolaru a parasit teritoriul Romaniei in conditiile in care acesta era dat in consemn la frontiera si vor fi luate masurile care se impun.

Liderul spiritual al MISA a fost arestat la sfirsitul lunii martie 2004, fiind acuzat ca a intretinut relatii si perversiuni sexuale cu Madalina Dumitru, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra adolescentei, in calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost insa eliberat din arest dupa ce Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis recursul impotriva arestarii lui preventive. De atunci, prezenta sa a fost semnalata in mai multe localitati ale tarii, dar nici una din aceste informatii nu a fost confirmata si nu s-a soldat cu prinderea urmaritului. In luna august a anului trecut, procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti l-au trimis pe Bivolaru in judecata pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuala, coruptie sexuala, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei. In perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum si in aprilie 2003, folosindu-se de calitatile de profesor yoga si mentor spiritual, Bivolaru ar fi intretinut acte sexuale cu alte doua minore - Agness Arabella Muresan si Simionescu Ilinca. In 20 ianuarie 2005, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Gregorian Bivolaru si pentru complicitate la evaziune fiscala si trafic de fiinte umane, intr-un dosar in care este acuzat, alaturi de alte doua persoane, in legatura cu plecarea ilegala in Japonia a unor tinere.

MISA nu comenteaza capturarea lui Bivolaru

Potrivit MISA, Bivolaru a fost retinut, cind s-a prezentat pentru a doua oara la biroul de Imigrari. Prima intrevedere cu oficialii biroului avusese loc in urma cu aproximativ doua saptamini. Gregorian Bivolaru "nu a fost gasit de politie, ci dinsul a solicitat autoritatilor suedeze azil politic, datorita faptului ca nu are incredere in obiectivitatea justitiei romane", se arata in comunicatul MISA. Potrivit comunicatului MISA, in momentul in care a apelat la autoritatile suedeze, Gregorian Bivolaru si-a asumat faptul ca va intra in atentia Interpolului. Aceeasi sursa arata ca, potrivit legislatiei suedeze, Bivolaru nu poate fi extradat inainte ca situatia lui sa fie analizata si judecata de catre un tribunal local din Suedia, care sa ia in calcul motivele pentru care autoritatile romane au emis pe numele lui un mandat de arestare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.