Național

700 de aparate radiologice trebuie casate

Ziarul de Vrancea
5 apr 2005 753 vizualizări
Sute de echipamente medicale folosite in special in radiologie vor trebui fie imbunatatite

Sute de echipamente medicale folosite in special in radiologie vor trebui fie imbunatatite - pentru a se conforma normelor de radiatii - fie vor fi scoase din uz, cei ce le folosesc urmind sa ia o masura pina la sfirsitul anului. Directorul Comisiei Nationale de Control al Activitatilor Nucleare (CNCAN), Anton Coroianu, a declarat, ieri, ca 760 de aparate radiologice vechi ar trebui fie imbunatatite, fie casate. "In Romania, oamenii care sufera cel mai mult de pe urma radiatiilor nucleare nu sint cei care lucreaza la Centrala Nucleara de la Cernavoda, cum s-ar crede, ci angajatii din spitalele care sint dotate cu aparate radiologice neconforme normelor Uniunii Europene", a spus Coroianu. El a mai precizat ca majoritatea acestor aparate nu functioneaza efectiv, ci au primit de la CNCAN o autorizatie pentru a fi pur si simplu pastrate. El numit locatii - precum Spitalul "Constantin Parhon" din Iasi sau Spitalul Municipal din Blaj - unde exista aparate construite in anii 1947 sau 1950. Intrebat de ce a autorizat detinerea acestora, Coroianu a spus ca s-au primit solicitari in acest sens si proprietarii au preferat sa plateasca circa sase milioane de lei pentru o autorizatie valabila doi ani decit sa le caseze, procedura caracterizata prin "birocratie".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.