Național

Zvonurile i-au eliberat pe jurnalisti

Ziarul de Vrancea
4 apr 2005 647 vizualizări
Noaptea trecuta, intreaga presa centrala a fost masata la Otopeni, in asteptarea jurnalistilor rapiti. Informatia fost lansata de "urechistul" Dan Diaconescu si s-a dovedit un bluf total.

Weekend plin de zvonuri despre jurnalistii rapiti in Irak. Cel mai "vocal" a fost Dan Diaconescu care, la OTV, a anuntat in cursul noptii de simbata spre duminica ca jurnalistii romani ar fi fost eliberati.

In stilul sau iresponsabil, Diaconescu cita "surse neoficiale" din cadrul Ministerului Apararii irakian, care ar fi lansat informatia ca jurnalistii ar putea sa revina in cursul noptii de simbata spre duminica, cu o cursa charter, pe aeroportul Otopeni. Oficialii irakieni nu au confirmat ipoteza eliberarii jurnalistilor romani rapiti la Bagdad au comunicat, ieri, surse oficiale ale Prima TV, ca urmare a informatiilor in acest sens, vehiculate in mass-media indepind din noaptea precedenta.

Intrebati de negociatorii romani din Bagdad, demnitari din ministerul irakian al apararii au dezmintit ca ar fi transmis o astfel de informatie. Stirea a fost infirmata si de oficialitatile de la Bucuresti.

Postul arab de televiziune Al-Jazeera nu a difuzat in ultimele 24 de ore nici o stire referitoare la ostaticii romani. Ziaristii de la AL-Jazeera spun ca nu au primit nici o informatie despre posibila eliberare a ziaristilor, a adaugat sursa citata.

Presedintele Agentiei Nucleare incurca itele

Interesanta pentru agitatia de weekend a fost si iesirea presedintelui Agentiei Nucleare, Valica Gorea, care sustinea ca l-a cunoscut personal pe omul de afaceri sirian Omar Hayssam. El a sustinut ca rapirea ziaristilor romani pare sa fie orchestrata din Romania. Gorea care a apreciat ca "ceea ce se spune in media i se pare foarte aproape de realitate si anume ca aceasta rapire a ziaristilor a fost orchestrata din Romania". El a spus ca, dupa cum evolueaza situatia in cazul disparitiei celor trei ziaristi, crede ca situatia este "curioasa" mai ales ca de rapire si rascumparare primul a vorbit Omar Hayssam. "In momentul de fata nu stim cine i-a rapit pe ziaristii romani. Stim doar ca apar in niste poze si iarasi mi se pare foarte curios ca, daca ceilalti, care au fost rapiti apareau in niste locatii sinistre astia au in spate niste decoruri parca ar fi intr-un studio de cinema. Este si acesta un lucru care spune ceva. Teroristi aia sint imbracati in haine de foarte buna calitate, deci nu arata a luptatori de gherila sau ceva de genul acesta si atunci revin la ideea ca am senzatia si probabil asta va fi si finalul acestei povesti ca rapirea a fost orchestrata poate chiar cu acordul ziaristilor", a spus Gorea. "Avind in vedere faptul ca si prietenul lui Hayssam, cel care a insotit ziaristii, are multe datorii la buget este posibil sa se fi inscenat o poveste din care Hayssam sa apara Fat Frumos care a salvat oamenii acestia, sa se transforme intr-un erou national si sa i stearga toate datoriile", a spus Gorea.

Guvernul ii inchide gura lui Gorea

Afirmatiile presedintelui Agentiei Nucleare, Valica Gorea, referitoare la jurnalistii rapiti in Irak sint "niste pareri personale" si nu reprezinta un punct de vedere oficial. "Numai Purtatorul de Cuvint al celulei de criza constituite sub coordonarea Presedintelui Romaniei este singura sursa de informatii si de pozitii oficiale privind acest caz", precizeaza comunicatul. In consecinta, premierul solicita reprezentantilor autoritatilor statului sa se abtina de la orice declaratii si speculatii pe aceasta tema "chiar si atunci cind este vorba de puncte de vedere personale". Valica Gorea a dat inapoi: "Eu nu am facut o declaratie oficiala referitor la cazul jurnalistilor romani rapiti in Irak. Presa m-a citat cu o parere personala, o ipoteza, pe care am emis-o in timpul unei discutii pe care eu am considerat-o informala." "Nu am vorbit in calitatea mea de oficial al statului roman. Pentru aceste motive consider ca opiniile mele pe acest subiect nu trebuie sa fie considerate relevante pentru opinia publica. Nu am informatii concrete care sa conduca la concluziile emise, opinia mea bazandu-se pe stirile din media", adauga Gorea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.