Național

Prima schita a Legii Lustratiei, prezentata la Timisoara

Ziarul de Vrancea
1 apr 2005 652 vizualizări
Liderii Societatii Timisoara au prezentat, ieri, intr-o conferinta de presa, prima schita a proiectului de Lege a lustratiei si etapele care vor fi urmate.

Liderii Societatii Timisoara au prezentat, ieri, intr-o conferinta de presa, prima schita a proiectului de Lege a lustratiei si etapele care vor fi urmate, astfel incit legea sa fie aprobata de Parlament pina la sfirsitul acestui an. "In ianuarie am venit in fata opiniei publice cu ideea «2005 "" Anul lustratiei». O prima etapa din acest proiect s-a consumat pe 12 martie la Timisoara. Am dorit atunci sa obtinem o pozitie a presedintelui Traian Basescu si el a exprimat un punct de vedere incurajator", a declarat Florian Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara. Conform schitei proiectului prezentat, "timp de zece ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, persoanele care, in perioada 6 martie 1945 "" 22 decembrie 1989 au facut parte din structurile de putere ale regimului comunist nu pot candida si nu pot fi alese in demnitatile sau functiile publice enumerate la articolul 3". Acest articol face referire la toate functiile din aparatul prezidential, parlamentar, din administratiile publice centrale, judetene ori locale. De asemenea, conform aceluiasi proiect, cei care au fost activisti de partid sau au facut parte din structurile fostei securitati nu pot avea functii in magistratura. Intr-un interviu acordat pentru cotidianul Ziua, la jumatatea lui martie, presedintele Traian Basescu declara ca va tine cont de dezbaterile publice privind lustratia si ca va sustine un astfel de proiect de lege, cu conditia ca cineva "sa il faca odata".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.