Național

Veniturile copiilor nu vor figura in noile declaratii de avere

Ziarul de Vrancea
1 apr 2005 767 vizualizări
Amendamentul apartine unui senator pesedist

Noile formulare privind declaratiile de avere nu prevad obligativitatea nominalizarii persoanelor din partea carora s-au primit cadouri a caror valoare individuala depaseste 300 de Euro.

Decizia a fost luata, ieri, de catre senatorii din Comisia Juridica, Comisia pentru Drepturile Omului si Comisia pentru Administratie Publica, in sedinta comuna. Adoptarea acestei pozitii l-a nemultumit profund pe senatorul PNL, Nicolae Vlad Popa, care a parasit sedinta, argumentind ca scopul elaborarii legii este ocolit. Popa s-a aratat deranjat de faptul ca propunerea a fost facuta de catre senatorul PUR, Gavrila Vasilescu, ceea ce face ca protocolul coalitiei sa nu fie respectat.

"Pe mine ma deranjeaza faptul ca in coalitie nu se respecta protocolul. Domnul Vasilescu si ceilalti din coalitie care au votat pentru acest amendament nu s-au supus regulilor protocolului", a declarat Nicolae Vlad Popa. El a precizat ca va protesta fata de aceasta situatie in cadrul comitetului de conducere parlamentar al coalitiei, care va avea loc. De asemenea, senatorii au adoptat amendamentul conform caruia veniturile realizate de copiii aflati in intretinere nu mai trebuie sa figureze in declaratia de venituri, autor al amendamentului fiind senatorul PSD, Serban Nicolae. Aceste doua modificari fata de textul initial propus de catre Guvern, prin care s-au inlocuit rubricile in care se cerea indicarea nominala, a dus la faptul ca "o treime din obiectivul acestei legi sa nu se mai atinga in noua formula". Declaratia ii apartine reprezentantului Guvernului, secretarul de stat din Ministerul Justitiei, Mihai Eftimescu. Totodata, senatorii au decis ca declaratiile de avere sa cuprinda toate conturile, depozitele bancare si depunerile la fondurile de investitii ale deponentelor, indiferent de valoarea acestora. Initial se prevedea ca acestea sa figureze in declaratii doar daca valoarea lor insumata depasea 5.000 de euro. De asemenea, declaratiile vor cuprinde si plasamentele si investitiile directe ale deponentilor, indiferent de valoarea acestora. In ce priveste imprumuturile acordate, pentru a nu cadea in derizoriu si a declara toate aceste imprumuturi, s-a ajuns la concluzia ca acestea sa figureze in declaratia de avere doar daca depasesc 5.000 de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.