Național

Moartea si-a facut resedinta in Indonezia

Ziarul de Vrancea
30 mar 2005 648 vizualizări
Se estrimeaza ca seismul de luni seara din Indonezia, estimat la 8.7 grade pe scara Richter, a ucis mai bine de 2.000 de persoane. Pina acum au fost inregistrate doar 430 de decese.

Indonezia a scapat de tsunami, dar nu si de moarte. Bilantul cutremurului estimata la 8.7 grade pe scara Richter care s-a produs luni seara, in largul insulei Sumatra, ar putea sa ajunga la 2.000 de morti, a anuntat vicepresedintele indonezian, Yusuf Kalla. "Numai in Insula Nias, situata in apropiere de epicentrul seismului, bilantul mortilor ar putea fi de o mie sau doua mii", a precizat oficialul indonezian. Foarte multe persoane au fost prinse sub darimaturi In insula Nias, unde intre 500 si 1.000 de locuinte au fost distruse, iar in piata publica din insult a izbucnit un incendiu. Intre 10.000 si 15.000 de persoane au fugit pe distante de pina la zece kilometri, pina in zone de deal unde s-ar fi aflat la adapost in cazul producerii unui tsunami. Pina acum, cel putin 430 de decese au fost confirmate in urma seismului din Indonezia. Serviciile de securitate si sanatate din Simeulue au anuntat moartea a 100 de persoane, a declarat Mulya Hasjmy, responsabil al Ministerului Sanatatii din provincia Aceh. Cel putin 300 de persoane din insula Nias au murit in devastatorul cutremur produs luni, a anuntat Agentia Nationala de Coordonare a Ajutorului pentru Catastrofele Naturale (Bakornas). US Geological Survey (USGS) a anuntat ca epicentrul cutremurului a fost situat la 30 de kilometri adincime, iar Administratia nationala pentru oceane si atmosfera a recomandat evacuarea locuitorilor aflati pe o raza de 1.000 de kilometri de epicentrul seismului. USGS a precizat ca nu a fost observat nici un val seismic important in apropierea cutremurului, a carui magnitudine este estimata la 8.7 grade pe scara Richter. La jumatate de ora dupa cutremur, o replica de 6 grade a afectat aceeati regiune, iar dupa alte doua ore a fost inregistrata o noua miscare seismica, de 6,7 grade pe scara Richter. Iar Indonezia este nepregatita pentru catastrofele naturale, sustine presedintele Susilo Bambang Yudhoyono. "Tocmai incheiasem etapa distribuirii ajutoarelor de urgenta la Aceh si Nias si am fost luati prin surprindere de cutremurul din Nias si Simeulue", a declarat el. El a mai declarat ca organizatiile umanitare internationale inca prezente in Aceh "au raspuns oferind asistenta pentru a face fata catastrofei". Seful Statului Major indonezian, generalul Endriartono Sutarto, s-a declarat pregatit sa primeasca ajutoarele straine. "Mai multe tari si-au oferit ajutorul. Raminem deschisi asistentei, de oriunde ar proveni aceasta", a subliniat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.