Național

Programul Carti pentru Basarabia continua

Ziarul de Vrancea
30 mar 2005 776 vizualizări
Filiala din Chisină are nevoie de carti in limba romana.

Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Focsani va continua si in acest an campania de donatii catre Filiala "Stefan cel Mare si Sfint" din Chisinau. în 2004, la propunerea Ambasadei Romaniei in Republica Moldova, biblioteca focsaneana a infiintat o filială la Chisinău. De atunci, numerosi cititori au venit in sprijinul noii filiale si au donat mii de volume. Campania continua si in acest an prin bunavointa iubitorilor de cultura care doresc promovarea limbii si literaturii romane peste Prut. Miile de carti destinate Basarabiei sint din domenii diferite, iar volumele donate vor ajunge la cititorii moldoveni cel mai tirziu in luna iulie. "Cartile sint adunate de la cititorii nostri fideli. Nu sint neaparat editii noi sau foarte valoroase, dar vin sa raspunda nevoii de carte in limba romana din Republica Moldova. Pina acum am strins peste 200 de volume, donate de colaboratorii nostri permanenti", a spus Teodora Fintinaru, director al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". Printre generosii donatorii se numara si un bibliofil din Bolotesti, care, pe linga zecile de volume donate, a adaugat si o editie scumpa a "Manuscriselor lui Mihai Eminescu", editată de Academia Romană, in valoare de doua milioane de lei. Toti cei care doresc sa doneze o carte sint asteptati la sediul central al Bibliotecii "Duiliu Zamfirescu" din Focsani. Initiativa este cu atit mai importantă cu cit, in ultimii ani, limba romană a cunoscut un anumit regres din cauza politicii si intereselor Rusiei in această parte a lumii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.