Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: James Bond de la CFR: Aventurile agentului FBI Mihai Necolaiciuc

Ziarul de Vrancea
8 ian 2014 637 vizualizări
In timp ce era dat în urmărire internaţională de autorităţile romane, fostul director CFR dădea peste cap planurile regimului de la Teheran, pe un "front" din Venezuela, sprijinit de spionii americani n Necolaiciuc ar fi fost arestat chiar în timpul unei întalniri cu agenţii FBI, dezvăluie un site specializat în achete

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost arestat pentru a fi extrădat în România chiar în timpul unei întalniri cu ofiţerii FBI, care îl avertizaseră că, în ciuda acestei colaborări, poate fi arestat în orice moment, scrie site-ul specializat în anchete RISE Project, care prezintă noi documente în acest sens. Astfel, potrivit sursei citate, documentele care arată că Mihai Necolaiciuc a colaborat cu FBI au fost depuse la dosar chiar de către apărătorul acestuia, avocatul Jon May. Apărătorul spune că FBI i-a solicitat lui Necolaiciuc să călătorească în Venezuela pentru a ajuta doi agenţi sub acoperire ai Biroului de Investigaţii Federale într-o anchetă referitoare la o operaţiune de spălare de bani efectuată de către Iran via Venezuela.
Aceste detalii au fost furnizate de către Necolaiciuc şi apărătorul său în contextul în care aceştia susţineau că, din cauza cooperării cu FBI, viaţa lui Necolaiciuc ar fi în pericol în cazul extrădării de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Avocatul său susţine că, timp de un an şi jumătate, Necolaiciuc a avut numeroase întalniri cu agenţii FBI şi că îi informa pe aceştia chiar şi despre schimbarea numărului său de telefon. Potrivit aceloraşi documente, FBI-ul l-a avertizat pe Necolaiciuc că, în pofida acestei colaborări, el poate fi arestat în orice moment. În fapt, Necolaiciuc ar fi fost ridicat de către ofiţerii Homeland Security chiar în timpul unei întalniri cu cei de la FBI.
Necolaiciuc a negat însă, la Digi TV, că ar fi colaborat cu FBI: "Nu, e o prostie. Nu ştiu cine a zis treaba asta", a afirmat fostul director al CFR.
Marţi, Necolaiciuc a fost achitat în dosarul în care este acuzat pentru deturnare de fonduri dar pe numele său mai există şi alte dosare în curs.
El a fost extrădat din Statele Unite în 2011.

Oficial de la Londra:Muncitorii români ar putea face mai mult pentru M.Britanie decât britanicii

Imigranţii români şi bulgari ar putea face mai mult pentru Marea Britanie decât fac britanicii, a declarat un oficial din cadrul Ministerului britanic de Interne, Earl Attlee, relatează The Daily Mail. Potrivit publicaţiei, oficialul conservator îşi exprima astfel acordul cu declaraţii ale Lordului Davis, un parlamentar laburist, potrivit căruia aceşti imigranţi ar putea plăti ca taxe mai mult decât ar încasa ca ajutoare, la fel ca şi ceilalţi imigranţi UE, mai vechi. Earl Attlee a mai declarat că Guvernul britanic este "foarte mulţumit" de libera circulaţie a persoanelor în interiorul Uniunii Europene, după anularea restricţiilor la 1 ianuarie.
Lordul Davis, membru al Camerei superioare a Parlamentului, fost ministru al Apărării în Guvernul laburist al lui Gordon Brown, l-a întrebat pe Earl Attlee marţi, în Camera Lorzilor, dacă a văzut studiul publicat recent de University College London (UCL), potrivit căruia imigranţii din UE veniţi în ţară în ultimii zece ani au contribuit prin taxe cu bani mai mulţi decât au încasat ca ajutoare, "spre deosebire de britanici". "Cu alte cuvinte, ne-au furnizat un surplus financiar şi fiscal substanţial, spre beneficiul fiecărui contribuabil din această ţară", a conchis lordul laburist, întrebându-se retoric dacă nu cumva "există posibilitatea ca harnicii români şi bulgari să le calce pe urme" imigranţilor mai vechi. Earl Attlee i-a răspuns că este de acord cu ideea că românii şi bulgarii vor aduce beneficii economice nete Marii Britanii. El a mai declarat, ulterior, că toate cele trei partide, inclusiv Partidul Conservator, au fost de acord cu anularea restricţiilor după perioada de tranziţie de şapte ani. "De aceea suntem foarte mulţumiţi de aderarea României şi Bulgariei la UE şi de libera circulaţie a acestor oameni de la 1 ianuarie", a spus el.

Fostul ministru Stelian Fuia, urmărit penal de DNA

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia este urmărit penal pentru abuz în serviciu, în legătură cu vânzarea unor imobile aparţinând Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea, prin care ar fi fost favorizaţi sora şi cumnatul acestuia. La data comiterii faptelor, Fuia era directorul staţiunii de cercetare, arată procurorii DNA.
În acelaşi dosar sunt cercetaţi sora şi cumnatul acestuia, Alexandrina şi Daniel State, asociaţi la SC Procera Agrochemicals, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii arată, în rezoluţia de începere a urmăririi penale, că Stelian Fuia, în calitate de director al staţiunii "a omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silită", fapt ce a permis vânzarea ilegală, printr-o licitaţie din 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiţi societăţii la care sora acestuia era asociat. Stelian Fuia, deşi ştia că împotriva Staţiunii de Cercetare Fundulea s-a declanşat, ca urmare a unei sentinţe civile, o procedură de executare silită a unor bunuri pe care instituţia le deţinea în calitate de concesionar, nu a făcut contestaţie la executare, conform Codului de procedură civilă, şi nu a arătat că bunurile se aflau în patrimoniul statului, au precizat procurorii în documentul citat. După încuviinţarea executării silite, cu acordul Staţiunii Fundulea, dreptul de a recupera datoria a fost preluat, printr-un contract de cesiune de creanţă, de societatea la care sora şi cumnatul lui erau asociaţi, respectiv Procera Agrochemicals. "Cei doi beneficiari ai foloaselor au cunoscut şi au acceptat prejudicierea statului prin modalitatea descrisă mai sus", se mai arată în documentul citat.

Primăria Cluj va cumpăra 50 de autobuze noi

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 50 de autobuze noi, investiţia fiind de aproximativ 75 de milioane de lei, a anunţat, ieri, primarul Emil Boc. "Un număr de 40 de autobuze, care costă circa 60 de milioane de lei, vor fi finanţate din bugetul local al municipiului, prin creditul luat de la CEC Bank, iar restul de 10 vor fi cumpărate din banii Companiei de Transport Public SA, care va contribui cu 15 milioane de lei. Sperăm, prin aceste investiţii, să modernizăm parcul auto al companiei şi să oferim un transport în comun la nivel european în municipiu. Suntem pregătiţi ca o parte din aceste autobuze noi să poată fi folosite şi pentru transportul metropolitan", a spus Boc. Pe lângă cele 50 de autobuze, Primăria Cluj-Napoca ar putea cumpăra alte cinci autobuze noi, electrice, în urma unei finanţări din partea Guvernului Elveţiei.
Emil Boc a mai anunţat că bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2014 va fi de 257 de milioane de euro, în creştere faţă de bugetul pe anul trecut, când a fost de circa 208 milioane de euro.

Peste 90.000 de maghiari din Transilvania vor vota la alegerile din Ungaria

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, susţine că mai mult de 90.000 de cetăţeni români de etnie maghiară din Transilvania, care au obţinut şi cetăţenia ungară, s-au înregistrat ca viitori votanţi la alegerile care vor avea loc în primăvară în Ungaria. El a declarat că, până în prezent, "au profitat de naturalizarea preferenţială" mai mult de 500.000 de cetăţeni români de etnie maghiară, peste 90.000 dintre cei care au dublă cetăţenie, adică 18 la sută, înregistrându-se ca viitori votanţi la alegerile care se vor desfăşura în Ungaria în primăvara acestui an. "Eu cred că aceasta este o proporţie bună, un număr bun, dar important nu este în ce măsură poate să influenţeze rezultatele alegerilor din Ungaria, ci faptul că, dacă maghiarii de aici votează într-un număr mai mare, atunci au o influenţă benefică asupra politicii interne a Ungariei, asupra politicii naţionale a statului maghiar", a spus Kover Laszlo.
Pe de altă parte, el a apreciat drept "prematură" întrebarea referitoare la posibilitatea ca Tokes Laszlo să figureze pe listele Fidesz pentru alegerile europarlamentare.
La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că provocarea cea mai mare a anului 2014 este o participare cât mai numeroasă a comunităţii maghiare din România la toate scrutinele.


Crucea Caraiman a intrat în Cartea Recordurilor

Crucea Caraiman, un monument istoric construit între anii 1926 şi 1928 şi situat pe Vârful Caraiman, a fost desemnată cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan, potrivit site-ului Guinness World Record.
Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, situată pe Vârful Caraiman din Munţii Bucegi, este un monument istoric clasat în grupa A (de valoare naţională şi universală), potrivit Listei Monumentelor Istorice alcătuite de Ministerul Culturii. Crucea Caraiman este situată la altitudinea de 2.291 metri, conform Guinness World Record. Monumentul are o înălţime de 39,5 metri şi include un soclu din ciment de 8 metri.
Monumentul a fost verificat de către experţii Guinness pe 14 august 2013, se arată pe site-ul Guinness. Crucea este unică în Europa atât prin altitudinea amplasării, cât şi prin dimensiuni. În interiorul monumentului se află o încăpere care a adăpostit iniţial generatorul de energie electrică ce alimenta cele 120 de becuri de 500 W de pe conturul Crucii.
Monumentul a fost realizat prin grija Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria ai României, în perioada 1926 - 1928, "întru slava şi memoria eroilor prahoveni căzuţi în Primul Război Mondial, 1916-1918, pentru apărarea patriei", aşa cum stă scris pe placa comemorativă fixată pe partea nordică a soclului.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.