Național

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Laude pentru Rusescu

Ziarul de Vrancea
13 dec 2013 569 vizualizări
Tehnicianul echipei FC Sevilla, Unai Emery, l-a lăudat, joi seară, după victoria din meciul cu SC Freiburg, scor 2-0, pe romanul Raul Rusescu, subliniind că acesta a făcut "20 de minute foarte bune" şi a reuşit să înscrie un gol.

"Vrem competitivitate şi avem un lot mare la care să recurgem în Liga Europa şi în Cupă. Avem nevoie de toţi jucătorii şi este adevărat că Rusescu a jucat mai puţin, dar el a intrat în dinamică. Sigur, cel care se bucură cel mai mult pentru ce a fost azi este el, dar ne bucurăm şi noi. Sperăm că lucrurile vor merge în continuare bine pentru cei care au jucat mai puţin. Raul a avut o prestaţie foarte bună, a fost implicat şi a făcut 20 de minute foarte bune. Toate acestea sunt benefice pentru echipă", a spus Emery. Raul Rusescu a înscris un gol în meciul caştigat de FC Sevilla, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, în faţa formaţiei SC Freiburg, în ultima etapă a grupei H a Ligii Europa. Rusescu, care a intrat pe teren în minutul 73, a înscris în minutul 90^4

Băcăuancele n-au realizat surpriza

Campioana Romaniei la volei feminin, Ştiinţa Bacău, a fost învinsă, joi, în deplasare, de formaţia elveţiană Volero Zürich, cu scorul de 1-3 (-16, -23, 26, -23), în penultimul meci din Liga Campionilor. În primele meciuri din grupa F, ştiinţa Bacău a fost învinsă de de formaţia poloneză Tauron MKS Dabrowa Gornicza, cu scorul de 0-3, a învins echipa elveţiană Volero, cu 3-2, după care a cedat, de două ori, cu 0-3 rusoaicelelor  de la Dinamo Kazan. Ştiinţa Bacău mai are de disputat un singur meci în grupa F, cu Tauron Gornicza (în 17 decembrie, acasă).

Lupii s-au cuminţit după pauză

Echipa Lupii Bucureşti a fost învinsă, joi seară, în deplasare, cu scorul de 9-20, de formaţia franceză Brive, într-un meci din etapa a patra a grupei a treia din Amlin Challenge Cup. "Lupii", care învinseseră la Bucureşti cu 18-13, sambătă, au deschis scorul în urma unei lovituri de pedeapsă transformate de Thomas Laranjeira. Florin Vlaicu a marcat din trei lovituri de penalitate şi scorul la pauză era de 9-3 pentru bucureşteni, păstreze avantajul pană la pauză. Brive a jucat mult mai bine după pauză şi a întors scorul, reuşind două eseuri, ambele transformate, plus o lovitură de pedeapsă. În primele trei etape, echipa Lupii Bucureşti a înregistrat două înfrangeri, scor 12-13 cu Newcastle Falcons şi 13-18 cu Brive, şi o victorie, scor 37-15 cu Calvisano. Formaţia Lupii Bucureşti are programat următorul meci în 10 ianuarie, cu echipa italiană Calvisano.

Suporteri cu creier de alună

Doi suporteri au echipei West Ham au fost arestaţi pentru că au postat mesaje antisemite pe Twitter, după un meci cu formaţia Tottenham, a anunţat poliţia britanică. Mesajele celor doi, postate la 6 octombrie, făceau referire la Adolf Hitler şi la camerele de gazare. Un bărbat în varstă de 24 de ani a fost arestat în Croydon, iar altul, de 22 de ani, în Wiltshire. În cadrul aceleiaşi anchete, la 5 decembrie a mai fost arestat un bărbat, care se află acum în libertate sub supraveghere. Anul trecut, fanii echipei West Ham au imitat, pe arena echipei Tottenham, zgomotele camerelor de gazare şi au scandat numele fostului fotbalist Paolo Di Canio, care saluta suporterii cu un gest precum cel al naziştilor. Aflat în nord-estul Londrei, clubul Tottenham are istoria legată de comunitatea evreilor.

Nadal ştie şi poker

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a caştigat, joi, primul său turneu de poker "live", un eveniment organizat în scopuri caritabile, la Praga. Nadal, care s-a îndreptat spre poker din vara anului 2012 cand a fost accidentat, l-a depăşit la Praga, între alţii, şi pe canadianul de origine romană Daniel Negreanu. "Tenisul este în continuare viaţa mea. Pokerul îl joc de plăcere. învăţ, dar în acelaşi timp încerc să fiu competitiv", spunea Nadal înainte de turneu. La concurs au participat şi fostul schior italian Alberto Tomba, precum şi vedetele fotbalului, Ronaldo şi Andrei Şevcenko.

Ghetele lui "Air", la licitaţie

Perechea de ghete purtată de Michael Jordan în timpul celebrului "meci al febrei", finala NBA din 1997, a fost vandută, joi, la licitaţie, cu 104.765 de dolari, a anunţat societatea americană Grey Flannel Auction. Identitatea cumpărătorului nu a fost dată publicităţii. În meciul al cincilea al finalei dintre Utah Jazz şi Chicago Bulls, Jordan a jucat deşi avea febră şi a reuşit 38 de puncte, contribuind la victoria celor de la Bulls, scor 90-88. În urma rezultatului Chicago Bulls a preluat conducerea la general cu 3-2, iar după meciul următor a caştigat titlul.

Nemţii îşi fac o bază în Brazilia

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a decis ca în vederea Cupei Mondiale din 2014 să fie construită în Brazilia, la Santo André, o bază de pregătire pentru naţionala Germaniei, informează cotidianul Bild. Potrivit sursei citate, în acest cartier general al echipei Germaniei, situat pe litoral, se vor afla 13 case, un teren de fotbal şi un centru de presă. Naţionala germană va putea folosi aeroportul din Porto Seguro, situat la 30 de kilometri sud de locul bazei de pregătire, pentru deplasările la Salvador, Recife şi Fortaleza, unde are programate meciurile din grupe. DFB ar fi primit bani din partea sponsorilor pentru construcţia complexului, ce va fi realizată de o firmă din München. Germania va evolua la Cupa Mondială din 2014 în grupa G, alături de Portugalia, Ghana şi SUA.

Ajutor de la FIFA pentru Filipine

FIFA va acorda un ajutor de un milion de dolari pentru reconstruirea bazelor sportive distruse de taifunul Haiyan, la 8 noiembrie, a anunţat, vineri, Federaţia Filipineză de Fotbal. "Suntem profund impresionaţi de această susţinere generoasă a FIFA, care îşi arată solidaritatea faţă de naţiunea noastră", a declarat preşedintele federaţiei din Filipine, Mariano Araneta. Taifunul Haiyan a devastat aproximativ 200 de oraşe din Filipine, provocand moartea a 6.009 persoane. Alte 1.179 de persoane au fost date dispărute. Federaţia filipineză a precizat că va întocmi o listă cu infrastructurile ce au suferit pagube în regiune, pentru a stabili unde vor ajunge fondurile de la FIFA. În ultimii ani, fotbalul a devenit tot mai popular în Filipine, ţară în care cel mai iubit sport este baschetul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.