Național

Bolcaş, la mana evreilor

Ziarul de Vrancea
13 dec 2013 966 vizualizări
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că în cazul în care se confirmă acuzaţiile privind atitudini antisemite ale lui Lucian Bolcaş, atunci PNL nu va mai susţine numirea acestuia la Curtea Constituţională.

"Dacă reprezentaţii Institutului Elie Wiesel vor aduce argumentele, dovezile necesare, atunci nu va mai fi niciun semn de întrebare, şi bineînţeles că nu vor fi ignorate. Dacă au argumente solide, credibile, noi nu mai putem susţine numirea domnului Bolcaş", a precizat Antonescu. Anterior, liderul PNL a fost întrebat cum aprecizază protestele organizaţiilor care acuză atitudini antisemite din partea lui Lucian Bolcaş. "Vom lua legătura şi le vom asculta argumentele. Pe subiecte foarte importante cum ar fi combaterea la nivel legislativ a antisemitismului noi în România avem o lege foarte severă şi vă aduc aminte că împreună cu câţiva colegi am iniţiat chiar o modificare a legii în sensul înăspririi pedepselor pentru afirmaţii, atitudini publice antisemite", a declarat Antonescu.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Lucian Bolcaş ca judecător al Curţii Constituţionale, arătând că i se pare "inadmisibil" să fie numit la CC "un om cu mentalitatea" acestuia. Pe de altă parte, premierul Victor Ponta i-a rugat vineri pe parlamentarii PSD să voteze numirea lui Bolcaş la CC.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3805 zile, 18 ore, 29 minute, 18 secunde
Bun, dar legal o astfel de lege care se limiteaza la a trata o singura nationalitate este DISCRIMINATORIE. Legi antidiscriminare exista in Romania si avem si o institutie care se ocupa de astfel de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.