Internațional

Moldovenii o duc la greu, dar ar vota la fel

Ziarul de Vrancea
24 iul 2012 708 vizualizări
Un sondaj de opinie arată că actuala coaliţie de guvernămant ar caştiga următoarele alegeri

Premierul Vlad Filat se bucură în continuare de sprijinul cetăţenilor Republicii Moldova, potrivit ultimului sondaj realizat de Centrul pentru Investigaţii Sociologice şi Marketing, CBS-AXA. Acesta este susţinut de 39 la sută dintre respondenţi, fiind urmat de preşedintele Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin, cu 38 la sută, şi Dorin Chirtoacă cu 37 la sută. Pe poziţia a patra se află preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, cu 31 la sută, urmat de Mihai Ghimpu, la egalitate cu preşedintele ţării, Nicolae Tomofti, cu 23 la sută. Studiul a fost realizat în perioada 6-15 iulie, pe un eşantion de 1.228 de persoane, cu vârsta peste 18 ani, din 91 de localităţi, marja de eroare fiind 3%.
Potrivit sondajului CBS-AXA, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri, configuraţia Parlamentului nu s-ar schimba prea mult: comuniştii ar câştiga cu 31,6 la sută din voturi, Partidul Liberal Democrat ar obţine 20,7 la sută, Partidul Liberal 8,4 la sută, iar Partidul Democrat 7,9 la sută. Conform aceleiaşi surse, numai 56 la sută dintre alegători s-ar prezenta la urne.
În cadrul aceluiaşi sondaj, jumătate din respondenţi afirmă că trăiesc mai greu decât în urmă cu patru-cinci ani. Doar ceva mai mult de 20% au declarat că duc un trai mai bun şi doar 18 la sută susţin că sunt mulţumiţi de felul în care trăiesc. Trei din patru participanţi la sondaj consideră că lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcţie greşită.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.