Internațional

Cum e mai bine să vă aşezaţi la fotografie?

Ziarul de Vrancea
25 apr 2012 1485 vizualizări
Profilul uman stîng este mai frumos decît dreptul, susţin cercetătorii americani

Un studiu realizat recent demonstrează că profilul stîng al feţei umane este în general mai frumos decît cel drept. Acest lucru ar explica de ce artiştii preferă să-şi picteze modelele cu profilul stâng, relatează Agerpres. Concluzia studiului efectuat de cercetători de la Universitatea americană Wake Forest, apărut în revista ştiinţifică Experimental Brain, este că partea stîngă a feţei este considerată în general "mai agreabilă" decît dreapta. Cercetătorii au supus 37 de studenţi, băieţi şi fete, unui test de percepţie. Trebuia ca ei să noteze fotografiile a 10 bărbaţi şi 10 femei.
Împotriva tuturor aşteptărilor, au fost preferate portretele în care era pus în evidenţă profilul stîng. "Rezultatele sugerează că profilurile stîngi provoacă o emoţie de intensitate mai mare, lucru pe care privitorii îl interpretează ca fiind "mai frumos din punct de vedere estetic", spune dr Schirillo într-un comunicat.
Cercetările au mai arătat că la cine priveşte imagini plăcute sau interesante se măreşte pupila, în timp ce, la cei care se uită la imagini neplăcute, pupila se micşorează, determinînd un sentiment spre negativ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.