Internațional

Minunea din Chile s-a repetat intr-o mina din China

Ziarul de Vrancea
23 nov 2010 439 vizualizări
29 de oameni au fost salvati dupa ce mina in care se aflau a fost inundata n mai putin noroc par sa aiba alti 29 de mineri, blocati intr-o mina din Noua Zeelanda unde a avut loc o explozie

Toate cele 29 de persoane blocate in subteran duminica in urma unei inundatii intr-o mina de carbune din sud-vestul Chinei au fost scoase la suprafata in viata. 22 de mineri si 7 salvatori au fost transportati unul cite unul cu targa la ambulantele din zona, in aplauzele multimii. Operatiunea de salvare incununata de succes reprezinta o veste buna pentru o industrie miniera adesea indoliata de catastrofe. Minele chineze sint considerate ca fiind cele mai periculoase din lume din cauza neglijentelor in materie de siguranta si a coruptiei, precum si a faptului ca prioritara este productia. în 2009, peste 2.600 de persoane au murit in accidente miniere, conform statisticilor oficiale. Organizatiile independente apreciaza totusi ca bilantul este mai mare, intrucit numeroase accidente sint trecute sub tacere pentru a evita inchiderea minelor.

Actiunea de salvare din China a avut loc in paralel cu o alta operatiune similara, intr-o mina din Noua Zeelanda, unde sint blocate in subteran tot 29 de persoane. Salvatorii intentioneaza sa trimita un robot militar telecomandat in galeria unde se crede ca s-ar afla minerii dati disparuti de patru zile, la aproximativ 150 de metri de suprafata, dar la o distanta de aproximativ 2,5 kilometri de intrarea in mina. Nici un contact nu a fost stabilit cu cei 29 de mineri de cind a avut loc explozia, vineri, iar salvatorii nu au putut sa intre in mina din cauza puternicei concentratii de gaze toxice, relevate de esantioane prelevate in timpul testelor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.