Internațional

Detinuti eliberati noaptea pentru a comite crime la comanda in Mexic

Ziarul de Vrancea
27 iul 2010 488 vizualizări
Cu acordul directorului unei inchisori, detinutii macelareau cu armele gardienilor

Autorii a trei atacuri armate, soldate cu 35 de morti in acest an la Torreon, in nordul Mexicului, sint prizonieri pe care conducerea inchisorii ii elibera noaptea pentru a comite crime la comanda, cu armele gardienilor, a anuntat Parchetul. "Presupusii autori ai acestor fapte sint un grup de detinuti (...) care era lasat sa iasa din inchisoare si sa foloseasca armele gardienilor pentru a comite crime", a declarat un purtator de cuvint al procurorului general. Saptesprezece persoane au murit ciuruite de gloante la 18 iulie, in timpul unei sarbatori intr-un centru de relaxare. Noua tineri au fost ucisi intr-un bar la 15 mai, in timp ce alte zece persoane au murit in urma unui atac armat la 1 februarie la Torreon, oras situat in apropiere de penitenciarul Gomez Palacios. Detinutii ieseau din inchisoare cu permisiunea directoarei inchisorii, Margarita Gomez, aflata in prezent in arest preventiv impreuna cu alti trei angajati, "pentru razbunari la comanda prin folosirea vehiculelor oficiale pentru deplasarea armelor gardienilor din inchisoare in scopul realizarii acestora", a explicat purtatorul de cuvint. Ancheta fortelor de politie care a comparat cartusele gasite la locul atacurilor cu armele gardienilor inchisorii, a aratat ca "patru pusti de tip AR-15 (apartinindu-le paznicilor inchisorii) au fost folosite pentru comiterea crimelor. Razboiul dintre cartelurile de droguri si confruntarile acestora cu fortele de securitate s-au soldat cu aproximativ 25.000 de morti de la sfirsitul lui 2006 in Mexic, in pofida desfasurarii a circa 50.000 de soldati suplimentari de catre politie, pentru combaterea criminalitatii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.